Przepisy świateczne ;)

« Powrót do grupy: Przepisy kulinarne

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

10 grudnia 2013, 22:59

Zgadzam sie: good 0 bad

http://kulinarni.pl/przepisy/przepis-bigos-staropolski,219.h tml polecam sama dzis ugotowałam i wyszedł rewelacja ;D

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 grudnia 2013, 23:01

Zgadzam sie: good 0 bad

http://ugotuj.to/ugotuj/159887353/ryba+po+grecku/p/ przepyszna wyba po grecku rok temu na świeta jej zbrakło ;p

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 grudnia 2013, 23:03

Zgadzam sie: good 0 bad

i jeszcze danie którego nauczyła mnie moja babcia przepis bardzo łatwy
http://zpierwszegotloczenia.pl/szukaj/kapusta+z+grochem?gcli d=COHFotrUprsCFYlF3goddT4ALQ

Zgłoś | Cytuj | Link

10 grudnia 2013, 23:09

Zgadzam sie: good 0 bad

Barszcz z uszkami robie tak ze jak zostanie mi ciasto z pierogów to robie tak ze biore troche bigosu wigilijnego i osobno na masełku przesmazam namoczone grzybki i gotuje razem z kapustką blenderem miele na drobniejsze i to jest mój farsz do uszek :) co do barszczu to na wywarze warzywnym gotuje buraki najlepiej suszone ale jesli nie macie to mogą byc świeże pokrojone w talarki gdy puszcza sok dorzucacie kwasek cytrynowy wtedu nie straci wam barszcz koloru dorzucacie majeranek, czosnek w ząbkach ale naciety,ziele angielkie (1) i lisć laurowy (1) sól, pieprz icukier dla mnie najlepszy barszcz to taki słodko, kwaśno pieprzny ;p

Zgłoś | Cytuj | Link

10 grudnia 2013, 23:10

Zgadzam sie: good 0 bad

To czekam na inne propozycje ...co jeszcze mozna zrobić? :D

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 grudnia 2013, 08:45

Zgadzam sie: good 1 bad

Przepis na lukier, idealny do świątecznych wypieków!

Składniki:
- filiżanka cukru pudru
- 3 łyżki mleka lub gęstej śmietany
- sok cytrynowy lub aromat waniliowy

Przygotowanie:
Do wysokiego naczynia wsypać cukier puder. Dodać mleko lub gęstą śmietanę i wymieszać. Jeśli lukier jest za rzadki, dodać cukier puder. Natomiast jeśli jest za gęsty, dodać łyżeczkę mleka. Tak przygotowany lukier odstawić do lodówki na 30-60 min. Na koniec dodać kilka kropel soku z cytryny lub aromatu waniliowego. Gotowe! Teraz wystarczy polać lukrem wypiek i zjeść :) Smacznego !

Zgłoś | Cytuj | Link

14 kwietnia 2014, 17:01

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja często korzystam z przepisów na Kwestii Smaku - jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby któryś nie wyszedł, więc naprawdę mogę je polecić.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 listopada 2014, 13:46

Zgadzam sie: good 0 bad

a znacie jakiś dobry przepis na kutię? :)

Zgłoś | Cytuj | Link

8 grudnia 2014, 12:06

Zgadzam sie: good 0 bad

Podłączam się, bo z pewnością sprawdzi się na wigilijnym stole :)

Zgłoś | Cytuj | Link

27 lutego 2015, 22:20

Zgadzam sie: good 0 bad

o, ja też się chętnie dowiem jakie znacie przepisy na kutię;)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸


Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

 Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy


Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19159 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 162

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >