Ryba po japońsku

« Powrót do grupy: Przepisy kulinarne

28 listopada 2011, 14:17

Zgadzam sie: good 0 bad

Składniki

• 1 kg filetów

• 1,5 szklanki mąki

• 2 jajka

• 0,5 litra wody

• 2 szklanki wody

• 4 łyżki ketchupu

• 1/3 szklanki octu

• 1 puszeczka koncentratu pomidorowego

• 2 łyżki cukru

• sól, pieprz, Vegeta

• 4 duże cebule

• słoik papryki konserwowej

• słoik ogórków korniszonów


Etapy przygotowania

1. Rybę podzielić na kawałki, posypać Vegetą i odstawić na kilkanście minut.

2. Z mąki, wody i jajek ubić ciasto naleśnikowe. Kawałki ryby maczać w cieście i obsmażyć.

3. Z dwóch szklanek wody, ketchupu, koncentratu, octu, cukru, soli i pieprzu przygotować zalewę- zagotować.

4. Cebule, papryke i ogórki pokroić w cienkie paseczki.

5. Do naczynia kłaść warstwami ryba, warzywa, ryba, warzywa... , całość zalać gorącą zalewą. Odstawić żeby się "przegryzło"

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

 Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy


Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19129 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 284

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >