kotleciki ryżowe

« Powrót do grupy: Przepisy kulinarne

10 października 2011, 14:21

Zgadzam sie: good 0 bad

SKŁADNIKI:

1,5 szklanki ryżu
2,5 szklanki wody
kostka bulionu
15-20 dag sera żółtego
4 łyżki tłuszczu
2 jajka
10 dag dowolnej wędliny
cebula
bułka tarta

PRZYGOTOWANIE:

Ryż zagotować w wodzie z bulionem na sypko (wrzucić do wrzątku, przykryć i gotować na małym ogniu ok. 20 min.) - ostudzić. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć razem z pokrojoną wędliną. Jajka wbić do ostudzonego ryżu, dodać cebulę, starty ser i podsmażoną wędlinę - przyprawić wedle uznania. (Jeśli masa jest zbyt rzadka, by powstały kotleciki - dosypać tartej bułki). Formować kotleciki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na głebokim tłuszczu. Podawać z gotowanymi warzywami.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 października 2011, 11:56

Zgadzam sie: good 0 bad

O ciekawe :) Na pewno wypróbuje :) Z tego co widzę to gdyby nie ta szynka byłyby wegetariańskie, ale pewnie można zmodyfikować przepis

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 października 2011, 15:24

Zgadzam sie: good 0 bad

Nie jest złe tym bardziej ze na szybko i tanio można to zrobic

Zgłoś | Cytuj | Link

12 października 2011, 09:05

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja jednak wole się bardziej namęczyć z dobrym posiłkiem :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

 Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy


Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19159 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 224

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >