Tynkowanie

« Powrót do grupy: Moja budowa

21 września 2020, 09:26

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam serdecznie. Panie i Panowie proszę Was o radę. Przymierzam się do remontu łazienki. Płytki, wylewki, tynk będzie zrywany do gołego. I tutaj moje pytanie. W jaki sposób przygotować podłoże pod płytki? Bawić się w tynkowanie czy może klejenie/stelaż pod płyty gk i dlaczego. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 września 2020, 10:31

Jak duża łazienka to można kleić gk a jak mała to lepiej tynk bo szkoda metrażu. Jeśli tynk słabo trzyma i jest poodparzany to bezwzglednie trzeba skuć a jak trzyma dobrze to nie ma sensu. Po skuciu zagruntuj przed nowym tynkiem jakimś Unigruntem czy coś... Na nowy tynk jak wyschnie to daj hydroizolacje jakąś (np. folia w płynie), na podłoge to polecam jakąś dwuskładnikową i 10cm po obwodzie ścian też. I bezpośrednio na hydroizolacje dajesz plytki na jakiś klej który Ci przypasuje.
Dla szybszej pracy dobrze jest również zaopatrzyć sie w silomat. https://debowetarasy.pl/silomaty-tynkarskie-s kuteczne-wsparcie-dla-agregatow-tynkarskich/

Ten post był edytowany przez fajo dnia: 1 października 2020, 13:04
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 października 2020, 08:08

Jeżeli zdecydujesz się na tynkowanie to powinieneś rozejrzeć się za profesjonalną firmą, która tym się zajmuje. Ja od siebie mogę wam polecić zapoznanie się z ofertą http://tynkiwagrowiec.pl/ Sam korzystałem z ich usług i mogę potwierdzić ich wysoki profesjonalizm.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 października 2020, 17:02

To było oczywiste, iż kwestię tynkowania powinienem był powierzyć specjalistom. Dlatego myślę, że współpraca z http://rob-bud.info.pl/ okazała się owocnym i trafionym pomysłem. Zrealizowany tynk, ale i wylewka są bardzo porządne.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Remont mieszkania Liczba postów: 239 Grupa: Moja budowa Witam, Baluss www.baluss.pl to firma, oferująca bogaty wybór elementów balustrad oraz uchwytów do szkła, bardzo dobry do nowoczesnych i eleganckich konstrukcji...
  • Podatki Liczba postów: 69 Grupa: Moja budowa Jeżeli potrzebujecie doradztwa z zakresu prawa lub podatków, to polecam Wam sprawdzić stronę, gdzie znajdziecie ofertę kancelarii Ziobrowski Tax&Law - rejestrac...
  • Materiały remontowe Liczba postów: 14 Grupa: Moja budowa Mi to remont głównie kojarzy się ze sprzątaniem, takimi czynnościami jak wywóz gruzu Ojj tak ... działo się u mnie sporo kilka lat do tyłu i więcej takiego remo...
  • Logistyka dla e-commerce Liczba postów: 7 Grupa: Moja budowa Prowadzę firmę od 2018 roku i przez długi czas płaciłem spore pieniądze za biuro w centrum. W pandemii przeszedłem na pracę zdalną i okazało się, że fizyczne bi...
  • W czym przechowywać rzeczy na budowie? Liczba postów: 9 Grupa: Moja budowa Jeśli ktoś potrzebuje porady odnośnie trwałości narzędzi, warto zwrócić uwagę na możliwość regeneracji zużytych elementów. rzepy do szlifierki można wymienić, g...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19902 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 201

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >