Czujniki do okien

« Powrót do grupy: Ekspert inteligentnych systemów

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

24 sierpnia 2011, 12:16

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam,
Ja mam pytanie dotyczące czujników otwarcia okien. Zastanawiam się czy chroni to przed włamywaczami, czy to jest dobre rozwiązanie? I gdzie, w którym miejscu się je montuję?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 sierpnia 2011, 12:43

W systemie naszym kontaktrony montowane są na ramie okiennej i odpowiednio uzbrojone informują użytkownika np. poprzez wysłanie sms'a o nieplanowym otwarciu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 marca 2013, 00:42

U mnie czujki zamontowane są wewnątrz ramy także są niewidoczne z zewnątrz i nie szpecą wnętrza.

A odpowiadając na pytanie czy chronią to jak najbardziej bo czujka ruchu widzi włamywacza jak ten jest już w środku domu a czujka w oknie informuje system o włąmaniu jak tylko ktoś uchyli okno. Jak zaczyna wyć u mnie syrena to myśle nie słychać i myśle że włamywacz nie będzie się czuł komfortowo.

Do tego jak na pisał Fibaro, system powiadamia SMSem lub dzwoni z informacją w którym dokładnie oknie był alarm co jest ważne żeby w razie czego z której strony sprawdzić dom po powrocie albo gdzie ma Policja zacząc szukać.

Te czujki w oknach u mnie sterują też ogrzewaniem, tzn wyłączają grzanie w wietrzonych pomieszczeniach , bo po co grzać jak się wietrzy.

Ja mam system Ksenia i jestem zadowolony.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 kwietnia 2013, 10:20

Świetne rozwiązanie z tym smsem, chyba sobie sprawię, moje bezpieczeństwo i dzieci jest najważniejsze.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 września 2013, 21:08

Nie dajmy się zwariować. Sami zapewniamy sobie więzienie zamiast domu...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 października 2013, 15:58

Okna i drzwi mają być barierą dla intruzów- nie jestem zwolennikiem krat w oknach i wiezienia z domu robić nie będę. Nowoczesne okna antywłamaniowe sprawiają wrażenie zwykłych okien i oto chodzi.Więcej na ten temat w artykule http://dominteligentny.pl/2013/okna-antywlama niowe-na-co-zwrocic-uwage/?difrom=cat&difromid=30

Zgłoś | Cytuj | Link

10 listopada 2013, 14:44

Powiadomienia via SMS to już standard. Jeżeli mamy monitorowanie sygnału przez agencję ochrony, to o każdym incydencie jesteśmy od razu informowani i wiemy, co się dzieje. Podobne rozwiązanie mam zresztą w samochodzie zamontowane - monitoring GPS rozwiązuje wszelkie problemy. No ale wracając do domu - warto zaopatrzyć się w cały system alarmowy z monitorowaniem sygnału. Ja sobie coś takiego założyłem w firmie SMA i w razie jakichkolwiek problemów z intruzem na posesji, sygnał idzie nie tylko do mnie na telefon, ale także do firmy ochroniarskiej, która od razu interweniuje. Śpię spokojnie :)

Zgłoś | Cytuj | Link

23 listopada 2013, 19:52

Jeżeli chodzi o czujniki przemysłowe to całą gamę różnego typu można znaleźć na http://www.pepperl-fuchs.pl/poland/pl/index.h tm

Zgłoś | Cytuj | Link

5 marca 2014, 15:53

Bez przesady z tym więzieniem - czujnik otwarcia okna to nie kraty. A już na pewno każdy kto został kiedykolwiek okradziony nie ma wątpliwości, że warto zadbać o bezpieczeństwo naszego dobytku.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 kwietnia 2014, 21:39

lepiej zainwestowac juz te pieniadze w porzadny system alarmowy z atline http://www.atline.pl/. Dom bedzie wtedy o wiele bezpieczniejszy, a ty nie wyrzucisz pieniedzy w bloto

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• JBP HD CAMERA- opinie Liczba postów: 45 Grupa: Ekspert int... Na stronie https://sur.pl/ znajdziecie ofertę firmy SUR-FBD CMMS, która dostarcza nowoczesne rozwiązania informatyczne dla Służb Utrzymania Ruchu. Szczegółowe i...
  • Praca zespołowa Liczba postów: 51 Grupa: Ekspert int... Ciekawym przykładem efektywnej pracy zespołowej, który można traktować jako studium przypadku, jest historia sukcesu firmy Google. Zespół inżynierów Google, pra...
  • Inteligentny system sterowania domem Liczba postów: 2 Grupa: Ekspert int... Witam, wychodzę do was z pytaniem odnośnie inteligentnetego systemu sterowania domem? Co możecie polecić? Zależy mi na tym aby obsługiwał wszystko w jednym tj...
  • Projektowanie, doradztwo i montaż Liczba postów: 4 Grupa: Ekspert int... Jeżeli szukacie sprawdzonej firmy, która zajmuje się dostarczaniem rozwiązań informatycznych System CMMS dla Służb Utrzymania Ruchu, to polecam Wam sprawdzić st...
  • monitoring/kamery Bydgoszcz Liczba postów: 15 Grupa: Ekspert int... Jeżeli szukacie sprawdzonej firmy, która zajmuje się dostarczaniem rozwiązań informatycznych System CMMS dla Służb Utrzymania Ruchu, to polecam Wam sprawdzić st...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20458 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 287

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >