Czy opłaca sie inwestować w Kielcach

« Powrót do grupy: Rynek pierwotny nieruchomości

29 marca 2017, 12:18

Zgadzam sie: good 0 bad

Pisałem już o tym w innym miejscu ale dostałem tylko jedną odpowiedź, to trochę mało więc opisze sytuacje tutaj. Byłem 4 lata w Anglii, niedawno wróciłem i chciałem jakoś zainwestować pieniądze w nieruchomości. Biorę pod uwagę Kielce bo mam tam w miare niedaleko z domu rodzinnego więc mógłbym łatwo doglądać kupionego mieszkania, czy nawet wpasć odmalowac, coś naprawić. Ale nie jestem pewny czy w Kielcach sie opłaca, bo nie znam tego rynku, wogóle w Polsce w żadnym większym mieście nie mieszkałem na dłużej. Z tego co widziałem w Kielcach jest taniej za metr niż w stolicy czy Krakowie, ale czy będzie tak samo dużo chętnych na wynajem takiego 2 albo 3 pokojowego mieszkania? Bedę wdzieczny za rady

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 marca 2017, 09:23

wiesz co, prawda jest taka, że w każdym mieście są ludzie którzy z różnych powodów szukają mieszkania, bo i małżeństwa co sie dopiero pohajtały i chca iść na swoje, i ludzie za pracą jadący do miast, wyprowadzający sie od rodziców. W miare większe miasto i na stówe jest zbyt, więc ja bym inwestował jakbym tylko miał co :P zresztą bywam przejazdem w Kielcach i widze ze powstają nowe osiedla to chyba jest zapotrzebowanie, nie sądzisz?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 marca 2017, 14:06

Z Twojej wypowiedzi wynika, że zamierzasz kupić mieszkanie z przeznaczeniem na wynajmowanie. To bardzo dobry pomysł na zainwestowanie kapitału. Chętnych na wynajem w mieście zwykle nie brakuje: studenci, młodzi pracujący, rodziny z dziećmi. Proponuję Ci wziąć na celownik Ślichowice – nie bez powodu nazywają tę dzielnicę kielecką sypialnią ;) Powstaje tam coraz więcej inwestycji, w tym nasze: przy ulicy Kaznowskiego, Kryształowej oraz Permskiej. Dwie pierwsze są w początkowej fazie budowy, zakończenie ostatniej przewidywane jest jeszcze w tym roku. Ceny mieszkań nie przekraczają 5 tysięcy za mkw. Szczegółowy opis, wykaz mieszkań i cennik znajdziesz na naszej stronie internetowej: https://hsd-arrow.pl/inwestycja,16,hsd-arrow-kazimierza-wiel kiego-permska-os-slichowice.html. W razie dodatkowych pytań zapraszam do kontaktu.

Ten post był edytowany przez HsdArrow dnia: 30 marca 2017, 14:08
Zgłoś | Cytuj | Link

31 marca 2017, 12:42

Czyli twierdzicie żeby inwestowac, cieszy mnie to bo na to liczyłem, bardzo wygodnie byłoby mi kupić własnie w Kielcach. A jakie mieszanie jest bardziej chodliwe? Typu kawalerka czy cos większego, powiedzmy 2,3 pokoje?

Zgłoś | Cytuj | Link

3 kwietnia 2017, 09:05

Według danych statystycznych najczęściej wybieranym przez Polaków metrażem jest 40-50 mkw. Do takich mieszkań wprowadzają się przeważnie małżeństwa z małym dzieckiem. Również kawalerki znajdują swoje zastosowanie – są dobrym rozwiązaniem dla studentów, którzy nie potrzebują dużej przestrzeni, a ich budżet jest często mocno ograniczony. Wszystko zależy więc od Ciebie i Twoich możliwości finansowych.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 stycznia 2018, 15:27

Na pewno w Kielcach jest taniej niż np. w stolicy ale jeśli chodzi o karierę zawodową, to na pewno nie ma takich perspektyw. Są przynajmniej uczelnie, więc na wynajem studenci mogą być chętni. Tutaj http://pracaswietokrzyskie.pl/praca/kielce/ jest więcej o atrakcyjności naszego regionu dla potencjalnych inwestorów.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 października 2018, 13:24

sprawdź prognozy demograficzne danego miasta to wiele wyjaśnia...

Zgłoś | Cytuj | Link

17 maja 2020, 06:44

ja kupiłam mieszkanie na osiedlu na górnej - bardzo dobra lokalizacja, a mieszkania fajnie rozkładowe i dobrze zorganizowane. już nie mogę się doczekać kiedy tam zamieszkam!

Zgłoś | Cytuj | Link

28 maja 2020, 22:39

Hej, to ja już mówię, ze jak najbardziej się opłaca. Zwłaszcza tutajhttps://osiedlenagornej.pl Bardzo fajne mieszkania, sam chce kupić, bo będe miec blizej do pracy, poza tym dogodna lokalizacja

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Mieszkania pod wynajem Liczba postów: 46 Grupa: Rynek pierw... Zależy w jakim mieście. Ale dla tych co dopiero zaczynają podsyłam małą ściągę: https://www.dopoznania.pl/warszawa/pl/wy najmij_i_zarabiaj_jednak.html
  • Niezbudowane mieszkanie Liczba postów: 17 Grupa: Rynek pierw... Szukając mieszkania w stanie deweloperskim, warto wcześniej ogarnąć sobie temat wykończenia i tego, ile rzeczy trzeba będzie później ogarnąć. Samo kupno to dopi...
  • Wynajem mieszkań - Warszawa Liczba postów: 22 Grupa: Rynek pierw... Z punktu widzenia porządku w papierach liczy się poprawny wzór umowy i komplet oświadczeń. Na https://r4r.pl/co-to-jest-najem-okazjona lny-wzory-i-zasady-wspolpr...
  • Mieszkania pod klucz Liczba postów: 31 Grupa: Rynek pierw... Szanowni Państwo, osoby aranżujące nowe mieszkanie powinny zwrócić uwagę na wyjątkową trwałość prawdziwego klinkieru. Różnorodność naszych płytek pozwala zreali...
  • Czy mieszkania będą teraz drożeć ? Liczba postów: 17 Grupa: Rynek pierw... Dalej można moim zdaniem znaleźć tanie oferty mieszkań. Ja swoje nowe lokum znalazłem na stronie firmy Dombud. Muszę przyznać, że posiadają bardzo szeroką ofert...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21126 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 415

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */