Kupiłem zegarek od prywatnej osoby i zastanawiam się, czy rzeczywiście jest oryginalny. Sprzedający twierdzi, że to model szwajcarski, ale nie mam pewności, czy mogę mu zaufać. Pudełko i dokumenty wyglądają prawdziwie, ale słyszałem, że podróbki bywają naprawdę dobrze wykonane. Nie chciałbym stracić sporo pieniędzy, a także zależy mi na tym, by zegarek miał wartość w przyszłości. Czy ktoś z was miał doświadczenie z weryfikacją takich rzeczy? Czy naprawdę trzeba inwestować w certyfikat, czy wystarczy opinia znajomego zegarmistrza?
offline ![]() borisss praktykant
![]() |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() Marry5 praktykant
![]() |
Miałem podobną sytuację i od razu zdecydowałem się na profesjonalne sprawdzenie. Zwykły zegarmistrz czasem nie ma dostępu do pełnych baz numerów seryjnych, a to kluczowe w ocenie oryginalności. Dlatego polecam ci skorzystać z usługi Certyfikat autentyczności zegarka . W Expertyco sprawdzają wszystko bardzo dokładnie: mechanizm, numery, a nawet dokumenty i akcesoria. Na końcu dostajesz oficjalny certyfikat, który jest uznawany przez kolekcjonerów i ubezpieczycieli. Dzięki temu masz pewność, że twój zegarek nie tylko jest oryginalny, ale też zachowa swoją wartość przy ewentualnej sprzedaży. |
| |
Reklamy Google | |
![]() Gość: Leroyidome praktykant |
|
|