Elektrownie Electric Wind sposobem na oszczędność energii

« Powrót do artykułu: Elektrownie Electric Wind sposobem na... | « Powrót do grupy: Budowa i remont

2 maja 2012, 13:51

Zgadzam sie: good 0 bad

podzielę się kilkoma uwagami dotyczącymi elektrowni sprzedawanych przez Electric Wind jak i samej firmy.
Od grudnia 2011 jestem posiadaczem dwóch elektrowni o nominalnej mocy 3,0 kW (łącznie 6,0 kW).
Sam zakup trwał 4 miesiące (od czasu wpłaty pełnej kwoty do dostarczenia elementów)
Pan Daniel, z którym się kontaktowałem był miły i odpowiadał na wszelkie pytania.
Elektrownie zostały zamontowane i uruchomione 16 grudnia 2011 r i od tego czasu zaczęły się problemy.
Żaden z elementów zakupionych zestawów (generator, kontroler, inwerter) nie działały jeszcze prawidłowo.
A mamy już maj 2012 roku. No może inaczej, w grudniu i styczniu była totalna flauta więc nic nie można było stwierdzić
Problemy zaczęły się od lutego gdy zaczęło wiać. Zgłosiłem wówczas nieprawidłowości.
Zgodnie z umową serwisant powinien pojawić się w ciągu dwóch dni od zgłoszenia.
Nie pojawił się ani razu i kontakt z firmą jest tylko mailowy.
Zdesperowany zażądałem wymiany elementów na sprawne lub zwrot wpłaconej gotówki. Chciałem tylko 75%, reszta to była by moja strata.
Myślałem, że w ten sposób uniknę sporów sądowych.
Dostałem długą odpowiedź, z której wynikało, że pieniędzy nie zwrócą, a sprawy do sądu nie mam co wnosić bo to strata czasu i pieniędzy.
W między czasie dwa elementy (kontroler i inwerter) jednego zestawu wzięli do naprawy. Niestety po dwóch miesiącach wróciły niesprawne.
Pan Daniel nadal jest miły i proponuje bym przesłał im elektrownie do naprawy. Nie widzi sensu wysyłania serwisanta.
Powiedział mi wprost; i tak nic nie naprawi.
Podsumowując
odradzam jakiekolwiek zakupy w tej firmie

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 czerwca 2012, 20:32

I to lubię, ktoś konkretnie napisał prawdę, a już miałem kupić. DZIĘKI.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 października 2012, 14:24

Pan Mirek 1 napisał o Panu Danielu - coż ja mam kontakt z jego wspolnikiem.
Elektrownie nie działa juz 2 lata - zostało wymienione wszystko - zostałem naciągniety na koszty dodatkowe - a do tego sprawa sadowa - kancelaria reprezentujaca Panow to Rodzian Pana Daniela.
Obydwaj Panowie kłamią i zwodzą.
pozdrawiam jakby co slużę doradztwem w w wymienionym temacie.
Janusz

Zgłoś | Cytuj | Link

7 marca 2013, 15:09

Poszukuję naciągnietych, zawiedzionych klientów Quanteeca. Jestem podobnej sytuacji.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 marca 2013, 15:36

Proszę o adres na których zamontowano wiatraki. Zamontowana u mnie elektrownia wiatrowa 10kW nie produkuje energii od kilku miesięcy. Zespół (turbina, generator , inwerter ) źle dobrany i nie posiada deklarowanych parametrów technicznych . Generator niskiej jskości i trwałości o zbyt małej ilości ogniw (magnesów0 nie jest w stanie produkować energii przy osiąganej prędkości obrotowej - ok 30 obr/min. W ogóle całkowita porażka i wyrzucone w błoto pieniądze.Ostrzegam !!!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 lutego 2021, 13:53

Specjalistyczne szkolenia wysokościowe, które są wymagane na rynku energetyki wiatrowej przeprowadza w Polsce a także na terenie Niemiec https://windhunteracademy.com która posiada 15 letnie doświadczenie na rynku energetyki wiatrowej i od lat współpracuje z firmami z całego świata.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 listopada 2023, 10:28

Główny punkt zasilania to stacja transformatorowa, do której doprowadzone są linie napowietrzne średniego oraz wysokiego napięcia. Jaką firmę polecacie jeśli chodzi o budowę farm wiatrowych? Ostatnio znalazłam w Internecie firmę Eltel Networks https://www.eltelnetworks.pl/blog/2022/slowni k-pojec-i-zagadnien-dotyczacych-elektroenergetyki-czesc-1-li tery-a-i/

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ogrzewanie podłogowe - instalacja grzewcza, która... Liczba postów: 30 Grupa: Budowa i re... Податок на додану вартість є одним із найскладніших для підприємців і бухгалтерів. І справа не лише в необхідності правильно розрахувати його за коректною ставк...
  • Brama garażowa z napędem Liczba postów: 426 Grupa: Budowa i re... Dla mnie istotne jest, żeby produkty, których używam do konserwacji bramy, były nie tylko skuteczne, ale też łatwe w aplikacji i trwałe. Na https://dbamyobramy....
  • Funkcjonalny obiekt użytkowy Liczba postów: 2 Grupa: Budowa i re... Ta kamerka w czujniku ruchu to bardzo fajne urzadzenie, mi udalo sie ja kupic za 280 zł: www.alfatronik.com.pl/kamera-ukryta-w-cz ujniku-dymu-z-detekcja-ruchu-p-...
  • Elewacja domu Liczba postów: 174 Grupa: Budowa i re... To praktyczne pytanie o elewację domu, gdzie użytkownicy prawdopodobnie dzielą się poradami dotyczącymi wyboru materiałów, technik ocieplenia i estetyki wykończ...
  • Wybierz nowoczesną elewację domu – poznaj nasze 3... Liczba postów: 3 Grupa: Budowa i re... "Szanowni Państwo, Elewacja domu przede wszystkim powinna być trwała. Rekomenduję wybór płytek klinkierowych King Klinker. Kolekcje można obejrzeć na stronie ht...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21291 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 486

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */