Czy bktoś może mi powiedzieć czy dobrze myślę? Otóż mam w ogrodzie basen, często się jednak zdarza, że nawet niewielki spadek temperatury powoduje, że temperatura wody w basenie też się obniż, a spadek jej spadek chociażby o jeden stopień jest mocno odczuwalny. Są oczywiście folie solarne, którymi przykrywa się basen, żeby utrzymać temperaturę, ale czy takiej samej funkcji nie spełni taka folia bąbelkowa? Wpadłem an to przeczytaniu artykułu na blogu http://artelis.pl/artykuly/60810/Alternatywne -zastosowania-folii-babelkowejbo przecież powietrze zawarte w bąblach stanowi warstwę izolacyjną, która z jednej strony utrzymuje ciepłow środku, a z drugiej uniemożliwia szybkiemu wchłanianiu się zimnych mas powietrza z zewnątrz. Dobrze myślę?
Izolacja basenu folią
Ostatnio na forum
- Usługi księgowe Liczba postów: 25 Grupa: Ekspert pra... Znajomy sprzedawał biuro rachunkowe i mówił, że najtrudniejsze było odpowiednie wycenienie całego biznesu. To nie jest oczywiste, bo liczy się nie tylko liczba....
- Sprzedaż domu w stanie surowym zamkniętym z 1994 r... Liczba postów: 1 Grupa: Ekspert pra... Witam wszystkich i proszę o radę. Jestem w posiadaniu domu, którego budowa rozpoczęła się w maju 1994 roku. Dom został zbudowany jednak nie znalazłem żadnej inf...
- Zakończenie budowy a dwa budynki na jednym pozwole... Liczba postów: 5 Grupa: Ekspert pra... Witam, Pozwolenie na budowę, obejmuje całość zamierzenia budowlanego, a więc w Pana przypadku budynek mieszkalny jednorodzinny oraz budynek gospodarczy. Uzyska...
- Darowizna zagrody siedliskowej z ojca(rolnika) na... Liczba postów: 5 Grupa: Ekspert pra... Podczas pracy na roli kluczowe jest, by korzystać ze sprzętu, który nie zawiedzie, zwłaszcza w trudniejszych warunkach. Zimą, gdy śniegu nie brakuje, solidny pł...
- Budowa domu na działce zadrzewionej i zakrzewonej Liczba postów: 14 Grupa: Ekspert pra... This happened to me too when I was trying to figure out land division for a family project. It is such a headache navigating those local regulations and getting...