Jak uciec od podatku przy sprzedaży działki

« Powrót do grupy: Rynek pierwotny nieruchomości

7 sierpnia 2010, 22:24

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam, słyszałem że jeżeli zaraz po zakupie działki chcemy ją sprzedać (w okresie krótszym niż 5 lat od nabycia) to trzeba zapłacić 19% podatku. Podobno aby uciec od tego podatku to można za te pieniądze wydać na zakup mieszkania np. w bloku. Znacie jeszcza jakieś inne sposoby aby się od tego podatku wymigac ??

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 sierpnia 2010, 13:10

Szczerze mówiąc nie słyszałam o takim rozwiązaniu. Moim zdaniem i tak będziesz musiał oddać większą część tego podatku. Trudno mi powiedzie jak to faktycznie jest.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 sierpnia 2010, 11:08

Szczerze mówiąc to ja tez jeszcze o takim rozwiązaniu nie słyszałam, ale wiem jedno że nie ma co uciekać od podatków trzeba płakać i płacić niestety bo inaczej to tylko nieprzyjemności są z tego powodu, oni zawsze odbiorą to co jest ich

Zgłoś | Cytuj | Link

13 sierpnia 2010, 11:34

Zgadzam się z wami. Można próbować jakoś eliminować wysokość podatku. Zastanawiam się jednak jak dużą masz działkę do sprzedania skoro za 19% zamierzasz kupić mieszkanie.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 sierpnia 2010, 23:02

Taką teorię słyszałem od znajomego ale niewiem jak to ma się do rzeczywistości. Oczywiście wartość działki nie pokryje całości wartości mieszkania ale jego część.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Mieszkania pod wynajem Liczba postów: 46 Grupa: Rynek pierw... Zależy w jakim mieście. Ale dla tych co dopiero zaczynają podsyłam małą ściągę: https://www.dopoznania.pl/warszawa/pl/wy najmij_i_zarabiaj_jednak.html
  • Niezbudowane mieszkanie Liczba postów: 17 Grupa: Rynek pierw... Szukając mieszkania w stanie deweloperskim, warto wcześniej ogarnąć sobie temat wykończenia i tego, ile rzeczy trzeba będzie później ogarnąć. Samo kupno to dopi...
  • Wynajem mieszkań - Warszawa Liczba postów: 22 Grupa: Rynek pierw... Z punktu widzenia porządku w papierach liczy się poprawny wzór umowy i komplet oświadczeń. Na https://r4r.pl/co-to-jest-najem-okazjona lny-wzory-i-zasady-wspolpr...
  • Mieszkania pod klucz Liczba postów: 31 Grupa: Rynek pierw... Szanowni Państwo, osoby aranżujące nowe mieszkanie powinny zwrócić uwagę na wyjątkową trwałość prawdziwego klinkieru. Różnorodność naszych płytek pozwala zreali...
  • Czy mieszkania będą teraz drożeć ? Liczba postów: 17 Grupa: Rynek pierw... Dalej można moim zdaniem znaleźć tanie oferty mieszkań. Ja swoje nowe lokum znalazłem na stronie firmy Dombud. Muszę przyznać, że posiadają bardzo szeroką ofert...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21129 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 443

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */