Moja ostatnia metamorfoza starego domu potwierdziła wyższość ceramiki. Wykorzystałem płytki ręcznie formowane w jadalni zamiast nietrwałych paneli 3D. Okładzina ta ma niesamowitą żywotność, nie płowieje i tworzy efekt głębi. Jeśli planujecie podobne prace wykończeniowe, warto odwiedzić witrynę https://klinkierbud.pl/.
Gość: Tobix77 praktykant |
|
|
| |
| Reklamy Google | |
offline kazik99 fachowiec
|
Przy budowie domu dużo czasu poświęciłam na wybór odpowiedniego ocieplenia, bo później ciężko coś poprawić bez dużych kosztów. Zastanawiałam się między różnymi grubościami i parametrami, szczególnie przy elewacji. Ciekawie wygląda styropian grafitowy 10 cm, zwłaszcza tam, gdzie nie można mocno zwiększać grubości ściany. Czy ktoś z Was stosował takie rozwiązanie w swoim domu i może podzielić się doświadczeniem? |
|
| |
| Reklamy Google | |
Gość: Moorrro praktykant |
W jadalni, gdzie krzesła non stop odsuwa się do samej ściany, taka trwała osłona to zbawienie. Zwykła farba po miesiącu byłaby cała czarna od oparć, a panele gipsowe po prostu by się wgniotły. Ceramika ma tę przewagę, że można ją normalnie szorować i nic nie traci na kolorze |
|
|