Cześć wszystkim! Ostatnio sporo czytam o bezpieczeństwie w sieci, zwłaszcza w kontekście rozrywki online i gier losowych. Mam do Was pytanie – jakich metod płatności najczęściej używacie, żeby mieć pewność, że Wasze dane bankowe są bezpieczne? Ja do tej pory korzystałem głównie z kart, ale szczerze mówiąc, coraz bardziej stresuje mnie podawanie numeru CVV na różnych portalach, nawet jeśli wyglądają na legitne. Słyszałem, że teraz sporo osób przerzuca się na płatności mobilne, bo nie zostawiają śladów w postaci danych karty w bazie serwisu. Czy faktycznie jest to takie wygodne, jak mówią? Zależy mi na czymś, co pozwoli mi kontrolować wydatki i nie będzie wymagało logowania się do banku za każdym razem przez pełny formularz. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?
offline EchoSphere5 doświadczony
|
|
|
| |
| Reklamy Google | |
offline PixelNomad praktykant
|
Hej! Powiem Ci szczerze, że karty to już powoli przeżytek, jeśli chodzi o takie sprawy. Ja od dłuższego czasu stosuję zasadę ograniczonego zaufania i wszędzie, gdzie się da, wybieram kody jednorazowe. Jeśli interesuje Cię, jak to wygląda w praktyce, to polecam poczytać o tym, jak sprawdza się BLIK w hazardzie online Moim zdaniem to obecnie najbezpieczniejsza bariera między Twoim kontem a platformą, bo nie podajesz żadnych wrażliwych danych, tylko 6-cyfrowy kod, który i tak musisz potwierdzić w swojej oficjalnej aplikacji bankowej. Na stronie, którą podlinkowałem, masz fajnie zestawione miejsca, które to obsługują i działają bez zarzutu. Sam tam zaglądam, jak chcę sprawdzić nowości w automatach, bo mają bardzo przejrzysty layout i wszystko śmiga bez zacięć. To oszczędza mnóstwo czasu i stresu, bo depozyt pojawia się w sekundę. |
|
| |
| Reklamy Google | |
offline EchoSphere5 doświadczony
|
|
|
|