Od 1 października będzie obowiązywał w Polsce system kaucyjny
Jak prowadzić biznes w XXI wieku - czym jest elast...
Liczba postów: 147
Grupa: Aktualności
W nowoczesnym biznesie gadżety reklamowe to nie tylko logo, ale przede wszystkim użyteczność. Klient chętniej przyjmie i później użyje praktyczny powerbank, słu...
Polacy coraz częściej odwracają się od pizzerii na...
Liczba postów: 5
Czekając na lotnisku Chopina w Warszawie na lot, który wiecznie się opóźniał, zajrzałem do strefy bezcłowej. Ceny mnie zabiły. Usiadłem pod gate'em i wbiłem na....
Kopalnia inspiracji i dobre miejsce na biznes - po...
Liczba postów: 6
W kontekście funkcjonowania wielu firm na rynku, jednym z kluczowych aspektów jest ich opakowanie produktów. To nie tylko kwestia estetyki, ale też funkcjonalno...
Czy Polska jest otwarta na odnawialne źródła energ...
Liczba postów: 10
Jeśli szukasz sposobów na obniżenie rachunków za energię i interesuje cię ekologiczne podejście do życia, wydaje mi się, że strona https://otwartaenergia.pl moż...
Jak dbać o zdrowie? Pola elektromagnetyczne – zagr...
Liczba postów: 184
Witam wszystkie osoby, które są zainteresowane tematem naszej rozmowy. Jeżeli szukacie sprawdzonych usług stomatologicznych w Krakowie, to polecam Wam sprawdzić...
W ub.r. zlikwidowano prawie 197 tys. jednoosobowych firm. Ponad 388 tys. zawieszono
W 2025 roku do rejestru CEIDG wpłynęło blisko 197 tys. wniosków o zamknięcie jednoosobowej działalności gospodarczej oraz 288,8 tys. wniosków o otwarcie JDG. Dla porównania w 2024 roku złożono 189 tys. wniosków o wykreślenie i 288,8 tys. o otwarcie. W ub.r. było o 4,1% więcej likwidacji niż w 2024 roku. W zeszłym roku w siedmiu województwach liczba wniosków o zamknięcie JDG była większa od liczby wniosków o otwarcie. To kujawsko-pomorskie, lubuskie, pomorskie, śląskie, świętokrzyskie, warmińsko-mazurskie oraz zachodniopomorskie. Ponadto w ub.r. do rejestru CEIDG wpłynęło 388,1 tys. wniosków o zawieszenie JDG, czyli o 3,3% więcej niż w 2024 roku.
Proszę czekać, trwa wczytywanie danych...
Czy na pewno chcesz zgłosić nadużycie przez podany post moderatorowi?