Ja mam w ogrodzie dużą altanę z grillem i wędzarnią pośrodku, której stoi okrągły drewniany stół z krzesłami dębowymi. Dach pokrywa strzecha, a podłoga jest drewniana. Cudownie to wygląda i jest idealnym miejscem na relaks. Goście jak zawsze wpadają do mnie, to się zachwycają. Zbudowało mi go firma ROOF-REDD ze SKULSKA http://www.roofreed.co/altany-z-grillem-i-wedzarnia.html Mega ich polecam, bo wykonali robotę perfekcyjnie. Widać, że to są artyści rzemieślnicy. Pozdrawiam
Gość: Depotek praktykant |
|
|
| |
| Reklamy Google | |
Gość: Fredd praktykant |
Altana ogrodowa to bardzo dobre rozwiązanie w ogrodzie. Co do drewna, moim zdaniem powinno być sezonowane, sosnowe, bez bardzo dużych pęknięć. Wtedy konstrukcja będzie stabilna. Do zabezpieczenia drewna warto zastosować impregnat ochronno-dekoracyjny Vidaron. Ja dodatkowo później położyłem jeszcze lakier tej samej firmy |
|
| |
| Reklamy Google | |
offline janekrzeszow inżynier
|
ja robiłem podobny daszek w zeszłym roku. belki najlepiej osadzić na regulowanych kotwach stalowych do betonu – drewno nie stoi wtedy bezpośrednio na podłożu i dłużej wytrzymuje. a jak już będziesz wykańczał altanę, to pomyśl o płytach MPB na zabudowę wewnątrz. u mnie z MPB są półki i blat roboczy, materiał jest bardzo wytrzymały i łatwo utrzymać go w czystości. dzięki temu altana jest nie tylko ładna, ale też dużo bardziej funkcjonalna. |
|
|