Płynne tworzywo sztuczne do podłóg jako alternatywa płytek tarasowych?

« Powrót do grupy: Ekspert tarasów

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

29 stycznia 2013, 12:23

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam, potrzebuje informacji na temat płynnego tworzywa sztucznego do podłóg (firma Baufix dokładnie),myślę o położeniu czegoś takiego na tarasie - balkonie (wielkość 15m2) nie wiem czy w miare eksploatacji będzie takie podłoże spełniało swoje funkcje, na razie nie będę kładła płytek, a nie chce zostawić samego betonu, zastanawiam się nad takim rozwiązaniem i prosze o rade...i jeszcze: czy za jakiś czas na takim podłożu da się ułożyć płytki czy trzeba to jakoś sciągać

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 września 2016, 17:17

Zupełnie nie opłacalne rozwiązanie. Płyt tarasowe sprawdzą się w dużo większym stopniu. My w Pozbruk znaleźliśmy swoje Płyty Strukturalne Łupek Śnieżny. Duża możliwość wyboru i zabezpieczone powłoką Nano.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 kwietnia 2017, 10:42

Zgadza sie płyty pozbruka to dużo bardziej ekonomiczne rozwiązanie w dodatku jak pomyslisz na ile ci one starczą to cena wydaje się wręcz śmieszna biorąc pod uwage w/w czynniki.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 lutego 2018, 11:39

Myślę, że jeszcze lepszą alternatywa jest po prostu deska kompozytowa plus zadaszenie na taras i mamy w zasadzie pełen komplet. Wszystko jest oczywiście kwestią gustu oraz budżetu, ale samo zadaszenie w niższej cenie znajdziecie na KosWood.com

Zgłoś | Cytuj | Link

15 maja 2018, 11:35

Tworzywa sztuczne mają coraz większe zastosowanie nie tylko w budownictwie ale też w innych gałęziach przemysłu. Ostatnio sam nawiązałem współpracę z firmą www.boral.pl Jest to hurtownia tworzyw sztucznych, która dostarcza tworzywa do przemysłu budowlanego.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 maja 2018, 16:20

Też się zdecydowałem na kompozyt, który tu ktoś wcześniej polecał ale z http://dobretarasy.pl/ i jestem zadowolony z trwałości. Jak ktoś jest u mnie pierwszy raz to myśli, że to drewno bo tak je przypomina, ale największa zaleta to brak impregnacji.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 czerwca 2018, 14:10

Nie wiem czy płynne tworzywo jest dobrym rozwiązaniem ale ogólnie tworzywa sztuczne coraz częściej trafiają do budownictwa mieszkaniowego. Firma www.hubeny.com.pl zajmuje się wytwarzaniem elementów z tworzyw sztucznych dla budownictwa mieszkaniowego. Polecam wam się zgłosić, jeżeli poszukujecie firmy tego typu.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 lipca 2018, 11:18

Jak firma od tworzyw sztucznych to tylko firma http://www.poliweglan-dia.pl/kontakt z Katowic. Firma DiA zajmuję się wysokiej jakości produktów z tworzyw sztucznych wykorzystywanych w budownictwie, przemyśle oraz reklamie. Firma oferuję m.in płyty poliwęglanowe, płyty kanalikowe oraz płyty plexi.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 września 2020, 15:32

Nie słyszałam o tym i ciężko mi uwierzyć w trwałość takiego tworzywa. Lepiej pomyśl o czymś bardziej solidnym na taras. My mamy betonowe płyty i są świetne, wytrzymałe i łatwe w utrzymaniu. Zamawialiśmy w Kost-Bet.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 października 2020, 13:29

A co sądzicie o betonie architektonicznym na podłodze?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Co na taras? Liczba postów: 740 Grupa: Ekspert tar... Najczęściej tarasy budowane są z drewna. Jest to rozwiązanie nie tylko estetyczne, ale także praktyczne. Jeśli chodzi o zakup drewna, to trafionym wyborem może....
  • Co na taras Liczba postów: 2 Grupa: Ekspert tar... Miałam taras z drewna i szczerze nie polecam – jest bardzo czasochłonny w pielęgnacji, trzeba regularnie impregnować i odnawiać. Przy płytkach wystarczy przemyć...
  • Jaki materiał na taras? Liczba postów: 254 Grupa: Ekspert tar... Na taras warto wybrać trwały i estetyczny materiał – popularne opcje to drewno (np. modrzew syberyjski) lub deska kompozytowa WPC, która nie wymaga konserwacji....
  • Taras na zimę Liczba postów: 48 Grupa: Ekspert tar... Szanowni Państwo, Zimą taras jest narażony na działanie zmiennych czynników atmosferycznych i wilgoci. Warto więc go odpowiednio zabezpieczyć. Do ochrony drewna...
  • Pergole tarasowe Aluhaus Liczba postów: 1 Grupa: Ekspert tar... Cześć, Będę wdzięczny za opinię na temat pergoli tarasowych od Aluhaus. Mamy od nich drzwi teraz myślimy nad pergolą.

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20123 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 132

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >