Skąd się bierze Prezes Zarządu Wspólnoty

« Powrót do grupy: Wspólnoty mieszkaniowe

4 lipca 2007, 14:26

Zgadzam sie: good 0 bad

Powtarzam pytanie: skąd się bierze Prezes Zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej ? Ze Statutu, ustawy uwl,? Przecież ustawa uwl przewiduje wybór członków Zarządu a nie Prezesa. Jak jest u Was ? Pozdrawiam.Book

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 lipca 2007, 19:30

Z cylindra sztukmistrza, tak jak królik... bierze się też dlatego, że my na to przyzwalamy.Czuję ,że już niedługo powstanie Stowarzyszenie Prezesów Wspólnot Mieszkaniowych, a każdy Prezes płci męskiej po 10-letnim stażu na stanowisku Prezesa, z mocy prawa, będzie miał przez pierwszy kwartał "wykorzystywać" prawo PIERWSZEJ NOCY !!! Co wy na to !!! Pozdrawiam.Vice

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 lipca 2007, 10:58

Co do pierwszej nocy, to to hasło jest już na innym FORUM. Prezesi powstają z konieczności organizacyjnej.Kiedyś jak zapytałem się 3- osobowe grono Panów prowadzących dość rozwiniętą działalność budowlaną: Który jest najważniejszy ? Odpowiedział jeden. Ja, bo ja najgłośniej krzyczę. Pozdrawiam.Clevel

Zgłoś | Cytuj | Link

23 czerwca 2010, 20:31

Kogo jeszcze mogą wybrać członkowie Zarządu i na jakiej podstawie prawnej, bo chyba nie w oparciu o ustawę własności lokali ?

Zgłoś | Cytuj | Link

12 sierpnia 2010, 10:13

Członkowie Zarządu Wspólnoty mogą wybrać Prezesa, ale nie poparte jest to prawem, u mnie nie ma prezesa.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 lipca 2011, 08:27

Czy w zarządzie wspólnoty mieszkaniowej mogą być osoby z jednej rodziny np. matka i córka?

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Pozaksięgowa Ewidencja Wspólnot Mieszkaniowych e-w... Liczba postów: 62 Grupa: Wspólnoty m... Współczesne małe firmy funkcjonują w rzeczywistości, w której ilość danych rośnie z dnia na dzień. Dokumenty sprzedażowe, koszty, dane klientów, umowy czy komun...
  • wspolpraca z zarzadcami nieruchomosci Liczba postów: 44 Grupa: Wspólnoty m... Myślę, że współpraca z zarządcami nieruchomości nie jest zła. Mogą wyręczyć nas z tej niezbyt przyjemnej dla mnie funkcji, a pieniążki i tak zarabiam. Szukam wł...
  • Firma sprzątająca Liczba postów: 132 Grupa: Wspólnoty m... Zobacz ofertę https://sklep.barwa.com.pl/221-szare-myd la-w-kostce bo szare mydła to naprawdę praktyczna rzecz. Można je wykorzystać do wielu rzeczy, do codzienn...
  • Dom pod Warszawą Liczba postów: 2 Grupa: Wspólnoty m... Potrzebuje informacji na temat nowoczesnych inwestycji pod Warszawą, bo w większości to jakieś powtarzalne domki . Nie chcemy willi z basenem, ale coś nowoczesn...
  • Zarządzanie i Administracja Nieruchomościami Liczba postów: 70 Grupa: Wspólnoty m... Jeśli interesuje cię firma która potrafi wykonać przegląd kotłowni, instalacji elektrycznych lub wykonać remonty bieżące oraz zapewnić pogotowie techniczne to p...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20844 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 306

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >