Telewizja internetowa

« Powrót do grupy: Trudne tematy

Stron: 15 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  13 14 15

wczoraj, 08:37

Zgadzam sie: good 0 bad

visit this website https://upshift.my

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

wczoraj, 08:52

a knockout post https://flaunch.my/

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

wczoraj, 09:01

W świecie tatuażu coraz częściej pojawia się motyw Santa Muerte – Świętej Śmierci. Dla samych kontrowersyjna, dla przyszłych mistyczna i doskonała duchowego znaczenia, część ta uzyskała niezwykłą popularność, zwłaszcza w sztuce latynoamerykańskiej, a i wśród europejskich pasjonatów sztuki ciała.

Santa Muerte, często proponowana jako szkielet w znacznej szacie, z kosą i kulą ziemską w dłoni, to znak przemijania, sprawiedliwości, ochrony, i dla wielu – także własnej siły. Tatuaże spośród jej wyglądem mogą żyć nie tylko niezwykle subtelne i estetycznie wykonane, ale zawierają też możny przekaz – o szacunku do śmierci jako nieodłącznego aspektu życia.

Dla niektórych to wyraz wiary, dla innych metoda szacunku dla swoich zmarłych albo możliwość na przypomnienie sobie o kruchości ludzkiej egzystencji. Co ciekawe, mimo swojej mrocznej estetyki, tatuaże Santa Muerte często kuszą swoim pięknem – pełne detali, kontrastów i emocji. W zależności od zabiegu potrafią stanowić dokładne, neotradycyjne, kolorowe lub czarno-białe.

Czy zestawy do tatuażu ktoś z Was ma tatuaż z Santa Muerte albo myśli jego sprawienie? Co dla Was oznacza ten motyw? Chętnie poznam Wasze interpretacje oraz poznania – zarówno duchowe, kiedy również piękne.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 15 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  13 14 15

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Czy ktoś korzystał z usług detektywa? Liczba postów: 1 Grupa: Trudne tema... Witam, mam poważną sprawę rodzinną, która wymaga zaangażowania detektywa. Chodzi o poszukiwanie osoby, która zniknęła na terenie Śląska i nie daje żadnych znakó...
  • Potrzebuję detektywa Liczba postów: 1 Grupa: Trudne tema... Witam, mam problem z jednym kontrahentem, z którym współpracowałem przez ostatnie miesiące. Od pewnego czasu unika kontaktu, nie odpowiada na maile ani telefony...
  • Białka Tatrzańska Liczba postów: 77 Grupa: Trudne tema... Czy warto tam pojechać?
  • ¿Sistema martingala funciona en Balloon? Liczba postów: 2 Grupa: Trudne tema... Por lo tanto, la cuestioacuten de coacutemo eliminar su cuenta 1win se resolveraacute por siacute sola, ya no podraacute jugar ni apostar y seraacute casi impos...
  • Moda Liczba postów: 130 Grupa: Trudne tema... Coraz częściej wybieram rzeczy, które mają „coś więcej” – nie tylko wygląd, ale też historię i wartość. Przeglądając https://kanasapiens.pl/ wpadły mi w oko ich...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19693 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 490

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >