Wykańczanie sufitu

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

5 grudnia 2009, 18:21

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam, ojciec postanowił że zeskrobie starą farbę z sufitu. Następnie pomalował farbą gruntową wszystko oprócz kabla elektrycznego który posmarował gipsem.

Problem że teraz wygląda to okropnie i nie wiemy za bardzo co zrobić. Czy zeskrobać ten gips (tak żeby nie przeciąć kabla), zrobić większa dziurę i wtedy znowu nałożyć gips w taki sposób żeby było równo czy wyrównać gipsem całą powierzchnie sufitu ?
Moim zdaniem bardziej logiczna jest pierwsza opcja, a tak w ogóle to nie wiem czemu ojciec nałożył gips tak grubo...

Prosiłbym o jakieś konkretne wskazówki co z tym zrobić.

Oto zdjęcie sufitu:
http://img29.imageshack.us/img29/8918/img4845q.jpg

Pozdrawiam i dziękuję

Aha zapomniałem dodać że sufit jest z betonu zbrojonego i trudno się w nim kuje.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 grudnia 2009, 02:17

Zgadzam sie: good 0 bad

O Boszsz....
Z całym czacunkiem dla Twojego taty - powiedz mu, żeby już się do tego nie dotykał...

Ja bym wyrwał ten przewód, bo takie rozwiązanie to... ekhm... ile by trzeba było tego gipsu by to zlicować?
Niestety, jesli ma mieć to ręce i nogi - trzeba kuć. Są dwa rozwiązania:
- młotowiertarka sds i kujemy
- tarcza do betonu na szlifierce kątowej i nacinamy beton na 2-3 cm, po czym skuwamy "wnętrze"

Drugie rozwiązanie jest mniej kosztowne, gdyż "środek" można wykuć za pomocą młotka i przecinaka.

Po całej operacji mocujemy przewód w bruździe i wyrównujemy powierzchnie.

Na blogu napisałem co nieco na ten temat.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Kamień naturalny w domu Liczba postów: 98 Grupa: Wykańczamy... Poszukuje sklep online, który posiada w swojej ofercie kamienie naturalne. Głównie chodzi mi o chryzokola, topaz i akwamaryn. Czy wiecie gdzie, mogę kupić takie...
  • Maszyny w firmie - krążniki przenośnikowe Liczba postów: 6 Grupa: Wykańczamy... W przypadku masowej produkcji trudno obejść się bez odpowiednich maszyny pakujące To po prostu oszczędność czasu, energii i zasobów ludzkich.
  • gdzie kupić firany i zasłony Liczba postów: 194 Grupa: Wykańczamy... Jeśli szukasz inspiracji do stworzenia pięknych dekoracji okiennych, warto zwrócić uwagę na propozycje firany Kurnik. Marka ta oferuje szeroki wybór estetycznie...
  • Ile czasu zajęła kompleksowa budowa domu? Liczba postów: 3 Grupa: Wykańczamy... Witam wszystkie osoby, które są zainteresowane tematem naszej rozmowy. Jeżeli myślicie nad budową domu jednorodzinnego lub zakupem mieszkania w Poznania lub oko...
  • Klimatyzacja Liczba postów: 116 Grupa: Wykańczamy... Stojąc przed wyborem klimatyzatora do domu, warto rzucić okiem na ofertę AIWA https://www.aiwa.pl/. Ich modele mają moduł Wifi, chodzą cicho tym bardziej w tryb...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19962 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 106

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >