Wzrost opłat

« Powrót do grupy: Wspólnoty mieszkaniowe

27 listopada 2006, 18:16

Zgadzam sie: good 0 bad

Zapowiedziano u mnie podwyżke opłat z 300 zl miesięcznie na 450 zł. Jestem samotnie wychowującą matką - jak mam sobie z tym poradzić. Z kim powinnam porozmawiać?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 listopada 2006, 18:33

Prosze przede wszystkim rozmawiać z administratorem mieszkania. W bardzo wielu przypadkach idą oni na ręke i np. pozwalają sie zadłużyc na okres do 3 miesięcy. Pomoc może pani uzystać w gminie w postaci dodatku mieszkaniowego. Jeśli mieszkanie ma pani za duże można postarać sie o jego zamianę.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 listopada 2006, 13:08

Z podwyżkami opłat w budynkach truchno polemizować - nie ma tam przecież czynszu. Decyzje taką podejmuje przecież większość właścicieli w głosowaniu...

Zgłoś | Cytuj | Link

28 listopada 2006, 13:35

Jesli zacznie Pani zalegać z czynszem to wyegzekwuje od pani go zarządca.Wyznaczy on pani termin do uregulowania należności. Jeśli nie uda się pani jej uregulować to wystąpia do pani z tzw. pismem PRZEDPROCESOWYM. Jeśli znowu pani ich nie wplaci sprawa idzie do sądu... :cry:

Zgłoś | Cytuj | Link

28 listopada 2006, 13:50

Sąd ustali pani wysokośc długu i po uzyskaniu klauzuli wykonalności sprawa trafi do Kamornika. Z nimi bywa już różnie - w ostateczności przeprowadzi pani egzekucje z mieszkania - czyli sprzeda je na licytacji. Splaci pani z tych pieniędzy ewentualny dlug i za resztę poszukać będzie pani musiała nowego lokum...Chyba że przyznają pani lokum zastępcze lub socjalne.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 listopada 2006, 13:52

Spokojnie - nowe mieszkanie znaleść będzie musiał nowy nabywca pani mieszkania. Pani nowe mieszkanie bedzie musiało sie podobać i takie tam...Tak łatwo pani nie wykurzą z tego mieszkania. niech stara sie pani o rozłożenie opłat na raty. Polecam dodatek mieszkaniowy.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Pozaksięgowa Ewidencja Wspólnot Mieszkaniowych e-w... Liczba postów: 61 Grupa: Wspólnoty m... Ja polecam CredoTax - http://credotax.pl, przemiłe księgowe, prowadzą mi firmę odkąd ją mam, pomogły mi też w założeniu i doborze odpowiedniej formy prowadzonej...
  • Firma sprzątająca Liczba postów: 132 Grupa: Wspólnoty m... Zobacz ofertę https://sklep.barwa.com.pl/221-szare-myd la-w-kostce bo szare mydła to naprawdę praktyczna rzecz. Można je wykorzystać do wielu rzeczy, do codzienn...
  • wspolpraca z zarzadcami nieruchomosci Liczba postów: 43 Grupa: Wspólnoty m... Myślę, że współpraca z zarządcami nieruchomości nie jest zła. Mogą wyręczyć nas z tej niezbyt przyjemnej dla mnie funkcji, a pieniążki i tak zarabiam. Szukam wł...
  • Dom pod Warszawą Liczba postów: 2 Grupa: Wspólnoty m... Potrzebuje informacji na temat nowoczesnych inwestycji pod Warszawą, bo w większości to jakieś powtarzalne domki . Nie chcemy willi z basenem, ale coś nowoczesn...
  • Zarządzanie i Administracja Nieruchomościami Liczba postów: 70 Grupa: Wspólnoty m... Jeśli interesuje cię firma która potrafi wykonać przegląd kotłowni, instalacji elektrycznych lub wykonać remonty bieżące oraz zapewnić pogotowie techniczne to p...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20813 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 202

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >