czy kupowaliście mieszkanie bez prowizji?

« Powrót do grupy: Rynek pierwotny nieruchomości

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

21 kwietnia 2010, 10:41

Zgadzam sie: good 0 bad

czy kupowaliście mieszkanie bez prowizji w biurze nieruchomości? Jakie macie doświadczenia?, czy rzeczywiście opłaca się kupować?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 kwietnia 2010, 12:30

Ja kupowałam przez biuro nieruchomości ale z prowizją. Zresztą z tego, co mi wiadomo, to zawsze kupując przez takie biuro musisz liczyć się z tym, że prowizję trzeba im dać - w końcu z czegoś muszą się utrzymywać. Ale powiem ci, że ich obsługa była warta tej prowizji. Pomagali ze wszystkim, począwszy od wożenia mnie po mieszkaniach, aż po wyjaśnienie wszystkich problemów w spółdzielni (były właściciel miał m.in. zadłużoną hipotekę), zameldowanie i wizyty u notariusza. Także mówię, wysokość prowizji w porównaniu do trudu i ilości problemów które spotkały nas po drodze, była niewielka. Oczywiście radzę na samym początku poszukać chociażby w necie opinii o danym biurze, bo zapewne nie każde charakteryzuje się tak wysokim stopniem profesjonalizmu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 kwietnia 2010, 11:35

Ja kupowałam bez prowizji. Polegało to na tym, że wchodziłam na stronę biura nieruchomości oglądałam dostępne oferty mieszkań bez prowizji, jeśli mnie któreś zainteresowało, kontaktowałam się z obsługą. Zawozili mnie na miejsce. Po prezentacji i oględzinach takiej nieruchomości, miałam trzy miesiące na podjęcie decyzji o zakupie. Za ich usługi musiałam zapłacić 1 zł + VAT.
Akurat w tym biurze koszty obsługi ewentualnego zakupu nieruchomości ponosiła osoba, która powierzyła agencji nieruchomość do sprzedaży. Czyli pobrali prowizję od sprzedającego, a nie ode mnie.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 października 2010, 13:25

Ja mam generalnie złe doświadczenia jeśli chodzi o pośredników. Oni są w stanie omijać prawdę szerokim łukiem, byle tylko zgarnąć swój procent, a potem martw się sam.
Jeśli tylko macie taką możliwość kupujcie od deweloperów. Wiem, co mówię, bo ostatnio kupiłem apartament od dewelopera (Mierzeja Development) i jestem nadal pod wrażeniem profesjonalnego podejścia ich sprzedawców. Żadnego owijania w bawełnę. Wszystko prosto z mostu. Jasna i czysta sytuacja. Szczerze polecam.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 lutego 2013, 18:29

polecam także indywidualne spotkania, na takich spotkaniach możecie dowiedzieć się wszystkiego czego chcecie, osobiście polecam Ganta i jego konsultantów

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 października 2013, 12:43

Jeżeli chodzi o atrakcyjną ofertę mieszkania, to polecam sprawdzić tą firmę:
http://zybel.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

9 października 2013, 09:10

To zależy chyba od agencji. Ja słyszałam, że czasami jakieś biuro nieruchomości w Warszawie sprzeda bez prowizji. Ale jeśli mieszkanie musi sprzedać szybko, tak by na minusie nie wyjść. Czasami jest to kwestia dogdania się i czasem znajomości.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 lutego 2014, 17:49

Pomożecie mi? Zamierzam skorzystać z biura Imperial w Poznaniu bo chcę kupić nowy domek, chodzi mi o coś skromnego, taki kącik dla dwojga. Stąd moje pytanie: czy ktoś korzystał z ich pomocy? Co możecie powiedzieć o tej agencji? Pomocne będą każde wypowiedzi.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 lutego 2014, 07:02

Nigdy nie słyszałam o tym biurze. Sprawdź ich opinie w internecie. Możesz też poszukać mieszkania na http://www.ihouse.pl/poznan/sprzedaz/mieszkan ie może uda Ci się znaleźć korzystną ofertę bez pośredników.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 grudnia 2014, 09:22

Zobaczcie tutaj - http://www.akacjowaaleja.pl/
Kupowaliśmy bez prowizji. Ogólnie szukajcie mieszkań poza miastem. Koszty są bez porównania niższe, a standard na prawdę wysoki. A przecież ogólnie o coś takiego chodzi.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Mieszkania pod wynajem Liczba postów: 46 Grupa: Rynek pierw... Zależy w jakim mieście. Ale dla tych co dopiero zaczynają podsyłam małą ściągę: https://www.dopoznania.pl/warszawa/pl/wy najmij_i_zarabiaj_jednak.html
  • Niezbudowane mieszkanie Liczba postów: 17 Grupa: Rynek pierw... Szukając mieszkania w stanie deweloperskim, warto wcześniej ogarnąć sobie temat wykończenia i tego, ile rzeczy trzeba będzie później ogarnąć. Samo kupno to dopi...
  • Wynajem mieszkań - Warszawa Liczba postów: 22 Grupa: Rynek pierw... Z punktu widzenia porządku w papierach liczy się poprawny wzór umowy i komplet oświadczeń. Na https://r4r.pl/co-to-jest-najem-okazjona lny-wzory-i-zasady-wspolpr...
  • Mieszkania pod klucz Liczba postów: 31 Grupa: Rynek pierw... Szanowni Państwo, osoby aranżujące nowe mieszkanie powinny zwrócić uwagę na wyjątkową trwałość prawdziwego klinkieru. Różnorodność naszych płytek pozwala zreali...
  • Czy mieszkania będą teraz drożeć ? Liczba postów: 17 Grupa: Rynek pierw... Dalej można moim zdaniem znaleźć tanie oferty mieszkań. Ja swoje nowe lokum znalazłem na stronie firmy Dombud. Muszę przyznać, że posiadają bardzo szeroką ofert...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21249 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 464

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */