jak zamalować zacieki na suficie?

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

13 maja 2010, 10:36

Zgadzam sie: good 0 bad

hej! jak zamalować zacieki na suficie po zalaniu mieszkania? bo chciałabym odświeżyć trochę dom na wiosnę. Dodam jeszcze, że sufit bardzo ładnie wysechł więc mogę teraz pomyśleć o remoncie. Błagam o rady :?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 maja 2010, 03:38

Są odpowiednie farby na takie zacieki i plamy w byle hiperze. W tej sytuacji jednak należy położyć ją na całej powierzchni, by ujednolicić podkład pod warstwę ostateczną.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 maja 2010, 11:11

Pół roku temu sąsiedzi narobili mi podobnego kłopotu. Na szczęście zdążyłem się już ze wszystkim uporać. Malowałem wtedy śnieżkę na zacieki i plamy. Farba doskonale kryła i jestem z niej zadowolony. Polecam ci zrobić to samo. Pozdrawiam.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 sierpnia 2010, 16:10

Użytkownik Anonymous napisał: hej! jak zamalować zacieki na suficie po zalaniu mieszkania? bo chciałabym odświeżyć trochę dom na wiosnę. Dodam jeszcze, że sufit bardzo ładnie wysechł więc mogę teraz pomyśleć o remoncie. Błagam o rady :?

Myślę,że można, jeśli użyjesz farby nowej generacji:
http://drycon.pl/econanopaint.html. Warto się zapoznać. To jest sprawdzona jakość.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 sierpnia 2010, 19:23

Jest taka specjalna farba na zacieki i plamy produkcji Nobilesa a nazywa się bodajże Izo Mat. Używałem jej kiedyś u klienta któremu spaliła się kuchnia i były naprawde trudne do usunięcia tłuste plamy. Dała rade

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 listopada 2010, 21:13

Potwierdzam, zarówno Śniezka na zacieki i plamy jak i Izomat to odpowiednie preparaty. Jest wiele innych jak na przykład Isoliergrund w spray'u Firmy Feidal. Preparat nakładamy wyłącznie na plamę. Nie trzeba pokrywać całego sufitu. ewentualnie powtórzmy czynność.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 listopada 2010, 12:35

O a gdzie można dostac taki spray na zacieki? Z tego co piszesz to bardzo fajna sprawa z tym preparatem. Bardzo przydatny w moim przypadku bo również i mi wyszły zacieki na suficie, a że mieszkam w kamienicy a nad moim mieszkaniem jest strych to sąsiedzi wieszający pranie nie zdają sobie sprawy, że ociekająca woda sprawia że powstają na moim suficie paski które bardzo nieestetycznie wyglądają

Zgłoś | Cytuj | Link

22 listopada 2010, 15:07

Użytkownik NoNameUser napisał: O a gdzie można dostac taki spray na zacieki? Z tego co piszesz to bardzo fajna sprawa z tym preparatem. Bardzo przydatny w moim przypadku bo również i mi wyszły zacieki na suficie, a że mieszkam w kamienicy a nad moim mieszkaniem jest strych to sąsiedzi wieszający pranie nie zdają sobie sprawy, że ociekająca woda sprawia że powstają na moim suficie paski które bardzo nieestetycznie wyglądają

Nie spotkałem się z preparatami w sprayu. W Leroy Merlin dostaniesz śnieżkę i izomat w puszkach o,5 L i 1l

Zgłoś | Cytuj | Link

23 listopada 2010, 11:21

Szczerze mówiąc to zeskrobałbym starą farbę jeśli takowa jest. Położył podkład gruntujący, trochę gipsu, gęstszą farbę i gotowe.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 czerwca 2012, 21:58

@plastuś
Nie po to mamy XXI wiek, oraz nowe technologie by zbędnie tracić czas i siły.
Ja na pewno kupię taką farbę (na zacieki) niż będę babrał się ze skrobaniem, gipsowaniem, schnięciem gipsu i potem jego szlifowaniem a później gruntowaniem i malowaniem.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Sklep internetowy Liczba postów: 249 Grupa: Wykańczamy... Jeśli myślicie o wejściu na Amazon to podrzucam Wam link do tej strony https://amzteam.pro/rejestracja-marki-na -amazon/ . Amazon to miejsce, gdzie sprzedaje się...
  • Ile czasu zajęła kompleksowa budowa domu? Liczba postów: 4 Grupa: Wykańczamy... Witam wszystkie osoby, które są zainteresowane tematem naszej rozmowy. Jeżeli myślicie nad budową domu jednorodzinnego lub zakupem mieszkania w Poznania lub oko...
  • Kamień naturalny w domu Liczba postów: 98 Grupa: Wykańczamy... Poszukuje sklep online, który posiada w swojej ofercie kamienie naturalne. Głównie chodzi mi o chryzokola, topaz i akwamaryn. Czy wiecie gdzie, mogę kupić takie...
  • Maszyny w firmie - krążniki przenośnikowe Liczba postów: 6 Grupa: Wykańczamy... W przypadku masowej produkcji trudno obejść się bez odpowiednich maszyny pakujące To po prostu oszczędność czasu, energii i zasobów ludzkich.
  • gdzie kupić firany i zasłony Liczba postów: 194 Grupa: Wykańczamy... Jeśli szukasz inspiracji do stworzenia pięknych dekoracji okiennych, warto zwrócić uwagę na propozycje firany Kurnik. Marka ta oferuje szeroki wybór estetycznie...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19966 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 214

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >