taras po zimie

« Powrót do grupy: Ekspert tarasów

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

20 lutego 2012, 14:27

Zgadzam sie: good 0 bad

mam pewien problem ponieważ nie wiem co zrobić, jak zadbać o taras po zimie, tak się złożyło że jestem świeżo upieczonym posiadaczem tarasu w domu zamieszkaliśmy w sierpniu tak więc nie mam pojęcia za co się wziąć na wiosne, z góry dziękuję za odpowiedź

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 marca 2012, 19:05

Zacząć należy od dokładnego czyszczenia tarasu: miotła + woda. Usunąć należy: igliwie (jeśli jest) oraz piasek. Jeżeli są na nim doniczki- na czas pielęgnacji zdjąć je z tarasu, a po skończonych pracach ustawić w innym miejscu. Następnie należy sprawdzić miejsca, w których poluzowały się wkręty- dokręcić, lub wykręcić i wkręcić nowe. Kolejnym krokiem jest delikatne przeszlifowanie desek w miejscach, gdzie porobiły się drzazgi. Jeżeli taras jest z drewna iglastego- usunąć żywicę. Ostatnim krokiem jest nałożenie oleju, najlepiej dwie warstwy (temperatura przynajmniej powyżej 5 stopni Celsjusza). Odczekać dwa dni i przyjemności!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 marca 2012, 13:38

Bardzo dziękuję za tą satysfakcjonującą odpowiedź :) Na pewno zrobię według wskazówek, jeszcze poczekam z tym do cieplejszych temperatur i oczywiście bezdeszczowych dni, ale wolę już zaopatrzyć się w niezbędne przedmioty

Zgłoś | Cytuj | Link

22 marca 2013, 20:46

Jeżeli ktoś ma problemy z tarasem po zimie to polecam maty technorattanowe. Sama mam takie i po zimie wystarczy przetrzeć je szmatką i są jak nowe. Mąż zamówił je na www.rattanart.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

22 lipca 2013, 08:31

Dziękuję za podpowiedź, chętnie wypróbuję:)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 czerwca 2014, 17:31

konserwacja to jedno, a odpowiedni materiał to drugie. nanotechnologia i coś takiego jak h-plus (nazewnictwo pozbruk gdzie indziej pewnie inaczej) na pewno pomaga przywrócić taras po zimie do wiosennego ładu

Zgłoś | Cytuj | Link

23 czerwca 2014, 19:30

Technorattanowe maty hmmm... cos nowego widze, fajna sprawa :)

Zgłoś | Cytuj | Link

23 czerwca 2014, 21:11

Użytkownik TDM Tarasy drewniane napisał: Zacząć należy od dokładnego czyszczenia tarasu: miotła
+ woda. Usunąć należy: igliwie (jeśli jest) oraz piasek.
Jeżeli są na nim doniczki- na czas pielęgnacji zdjąć je
z tarasu, a po skończonych pracach ustawić w innym
miejscu. Następnie należy sprawdzić miejsca, w których
poluzowały się wkręty- dokręcić, lub wykręcić i
wkręcić nowe. Kolejnym krokiem jest delikatne
przeszlifowanie desek w miejscach, gdzie porobiły się
drzazgi. Jeżeli taras jest z drewna iglastego- usunąć
żywicę. Ostatnim krokiem jest nałożenie oleju, najlepiej
dwie warstwy (temperatura przynajmniej powyżej 5 stopni
Celsjusza). Odczekać dwa dni i przyjemności!

bardzo przydatne rady jeżeli ktoś ma taras drewniany :) ja wybralem taras z płytek, a konkretnie z płytek http://pozbruk.pl/lupek_sniezny,25,66.html i wystarczy umyc po zimie i sa jak nowe :)

Zgłoś | Cytuj | Link

4 lipca 2014, 16:09

znajdziesz też na pewno u tego producenta środki czystości specjalne do mycia takich płyt. na pewno ułatwia sprawę

Zgłoś | Cytuj | Link

5 lipca 2014, 11:13

Najlepiej właśnie stosować środki pielęgnacji z firm/od producentów gdzie kupiło się materiał na taras... np. kupujesz płytki z pozbruka to kupujesz środki pielegnacji z pozbruka ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Co na taras Liczba postów: 3 Grupa: Ekspert tar... Ze swojej strony mogę Wam wszystkim polecić usługi, z których sam skorzystałem i jestem bardzo zadowolony z efektów. Jeżeli szukacie firmy, która zajmuje się us...
  • Co na taras? Liczba postów: 740 Grupa: Ekspert tar... Najczęściej tarasy budowane są z drewna. Jest to rozwiązanie nie tylko estetyczne, ale także praktyczne. Jeśli chodzi o zakup drewna, to trafionym wyborem może....
  • Jaki materiał na taras? Liczba postów: 254 Grupa: Ekspert tar... Na taras warto wybrać trwały i estetyczny materiał – popularne opcje to drewno (np. modrzew syberyjski) lub deska kompozytowa WPC, która nie wymaga konserwacji....
  • Taras na zimę Liczba postów: 48 Grupa: Ekspert tar... Szanowni Państwo, Zimą taras jest narażony na działanie zmiennych czynników atmosferycznych i wilgoci. Warto więc go odpowiednio zabezpieczyć. Do ochrony drewna...
  • Pergole tarasowe Aluhaus Liczba postów: 1 Grupa: Ekspert tar... Cześć, Będę wdzięczny za opinię na temat pergoli tarasowych od Aluhaus. Mamy od nich drzwi teraz myślimy nad pergolą.

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20136 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 158

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >