Nowe miejsce na Placu Europejskim - restauracja Genesis.

Nowe miejsce na Placu Europejskim - restauracja Genesis.

Powstaje wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie miasta. Będzie zadziwiać nie tylko oryginalnym lokalem, ale i wyszukaną ofertą kulinarną. Genesis urządza się na placu Europejskim w futurystycznym budynku wyróżniającym się ultra-nowoczesną bryłą, a właściciele restauracji mają w swoim posiadaniu drugą w Polsce gwiazdę Michelin. Zapowiada się obiecująco! Otwarcie Genesis już na początku przyszłego roku. Czytaj dalej

 

Genesis na placu Europejskich przyciągnie nie tylko pracowników Warsaw Spire i okolicznych mieszkańców, ale i kulinarnych koneserów. Genesis to projekt twórców Senses –  restauracji, która w marcu 2016 r. zdobyła drugą w Polsce gwiazdkę Michelin.

 

Nowa restauracja na placu Europejskim będzie miejscem autorskich popisów jednego z największych autorytetów wśród szefów kuchni Warszawy – Artura Grajbera. Jego wieloletnie doświadczenie szlifowane w tak znanych lokalach jak hotel Bristol, Westin czy Sheraton, będzie fundamentem do zbudowania nowego, autorskiego menu. Skierowane do gości o wysokich wymaganiach, będzie oparte na najwyższej jakości polskich i hiszpańskich produktach, mięsach z hodowli o najwyższych europejskich standardach oraz recepturach uwzględniających m.in. trendy pescariańskie i wegetariańskie.


restauracja Genesis na Placu Europejskim

 

 

Czytaj również: Inicjatywa Nowa Towarowa w Warszawie

 

Zespół najwyższej klasy profesjonalistów Genesis zadba o to, aby spełnione zostały najbardziej oryginalne życzenia kulinarne gości. W restauracji organizowane będą także różnego rodzaju imprezy – w planach wyjątkowy program muzyki na żywo i zaskakujące kreacje barmańskie. W Genesis wykorzystywane będą także najnowsze rozwiązania audio-wizualne.

 

Genesis powstaje w najbardziej oryginalnym budynku na placu Europejskim. Autorem tej futurystycznej bryły jest architekt Przemysław Mac Stopa. Wnętrze dwupoziomowej restauracji będzie znakomicie współgrać z zewnętrzną koncepcją budynku. Będzie realizacją modernistycznej wizji współczesnego raju. Otwarcie Genesis już na początku 2017 r.


restauracja Genesis na Placu Europejskim

 

 

Czytaj również: Hotel Westin otrzymał certyfikat LEED

 

Genesis jest kolejną restauracją na placu Europejskim. Z sukcesem działa już Stixx Bar&Grill oferujący wyrafinowaną kuchnię z całego świata oraz kawiarnia Daft Cafe. Na 4 piętrze Warsaw Spire znajduje się nowoczesna przestrzeń kulinarna – The Place. Do różnorodnej oferty kulinarnej na placu Europejskim dołączy wkrótce znakomite sushi, które serwowane będzie na parterze budynku Warsaw Spire.

 

restauracja Genesis na Placu Europejskim

 

O placu Europejskim

Plac Europejski to pionierski projekt w przestrzeni publicznej Warszawy. Zajmuje około 1,5 ha i jest ponad dwukrotnie większy od placu Zamkowego. To pierwszy tej skali miejski plac w stolicy, spójnie zaprojektowany i zrealizowany przez prywatnego inwestora, który został oddany do dyspozycji warszawiakom i przyjezdnym. Jest również modelowym przykładem rewitalizacji dawnych terenów postindustrialnych na Woli, które przez lata były niedostępne dla mieszkańców miasta i ważny projekt w procesie  przeobrażenia rejonu miasta w okolicy Ronda Daszyńskiego w nowe, przyjazne centrum miasta.

Plac Europejski otaczają kawiarnie i restauracje, wypełniają unikalne instalacje wodne, fontanny oraz zieleń (ponad 14 tysięcy sadzonek roślin, w tym 160 kilku- i kilkunastometrowych drzew). Nowe miejsce, stworzone z myślą o mieszkańcach Warszawy, dzięki wizjonerskiemu projektowi w harmonijny sposób połączy funkcje komercyjne i publiczne, wnosząc zupełnie nową jakość w miejską przestrzeń stolicy. Autorem projektu zagospodarowania placu jest renomowana belgijska pracownia Wirtz International Landscape Architects, która ma w dorobku takie realizacje jak Jardin du Carrousel w ogrodach Tuileries w Paryżu, kampus Uniwersytetu Antwerpii czy Jubilee Park w londyńskim Canary Wharf


 Nowa restauracja na placu Europejskim będzie miejscem autorskich popisów jednego z największych autorytetów wśród szefów kuchni Warszawy – Artura Grajbera.


Źródło: Partner of Promotion / budnet.pl
Chcesz coś przesłać? Jedziesz w trasę?

Czytaj też…

Czytaj na forum

  • Płyta magnezowa MgO Liczba postów: 3 Grupa: Innowacje w... Od kilku lat w świecie budownictwa pojawił się nowy rewelacyjny produkt - płyty magnezowe MgO Green. Główną zaletą tego produktu jest połączenie magnezu oraz tl...
  • Hale magazynowe producent Liczba postów: 136 Grupa: Innowacje w... Obserwujcie kolejne okazje, jakie pojawiają się w JARTOM. Tego jest naprawdę całe mnóstwo, można przejąć genialne miejscówki. Wiele hal w dużych miastach jest w...
  • Brama przemysłowa Bram-bud Liczba postów: 9 Grupa: Innowacje w... My do magazynu wybraliśmy bramy rolowane z Wingdoora. Tam są 3 bramy, więc tanio nie było, ale nie było co oszczędzać, takie bramy to inwestycje na lata. Bramy....
  • Czy warto inwestować w silosy zbożowe? Liczba postów: 5 Grupa: Innowacje w... Jaka jest wasza opinia? Nowoczesne silosy zbożowe moim zdaniem są podstawowym wyposażeniem gospodarstw, które zajmują się produkcją.
  • Dom energooszczędny Liczba postów: 83 Grupa: Innowacje w... Myśląc przyszłościowo uważam, ze warto zainwestować w dom energooszczędny i ekologiczny. Najlepszym przykładem takiego domu jest dom drewniany z bala. Jest on w...

Kalkulator zużycia materiałów do budowy sufitów podwieszanych

Społeczność budnet.pl ma już 17091 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 251

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >