Nowoczesne budownictwo?]

« Powrót do grupy: Innowacje w budownictwie

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

8 czerwca 2015, 13:52

Zgadzam sie: good 0 bad

Nowoczesne, to są domy niskoenergetyczne lub pasywne, niezależnie od materiału budowlanego.
Liczy się niskie zapotrzebowanie na energię potrzebną do ogrzewania.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 lutego 2016, 23:02

Aby mieć nowoczesne budynki trzeba zlecić projekt architektoniczny firmie architektonicznej- która ma doświadczenie w realizacjach dużych projektów. Poza tym ważne jest kompleksowe przygotowanie projektu tak żeby budżet projektu był dopasowany do możliwości Inwestora.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 lutego 2016, 07:46

czasem najpierw trochę więcej się zapłaci, ale potem niskie rachunki są bo dobra izolacja itp.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 grudnia 2016, 17:44

teraz buduje sie domy pasywne ogladalem ostatnio kilka realizacji w necie i na zywo firmy WascoVilla, domy drewniane, pasywne a ogolnie interesowała mnie konstrukcja wiązarów, dobra robota, chyba najlepsi w Polsce fachowcy z tej Wascovilla

Zgłoś | Cytuj | Link

15 grudnia 2016, 08:10

Taka firma budująca w nowoczesnych technologiach powinna mieć dobry sprzęt, taki jak tutaj http://blog.dzwignice.info/2016/12/12/zuraw-p ortowy/. I wtedy można stawiać nowoczesne obiekty.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 stycznia 2017, 19:19

No dla oszczędności przedewszystkim warto zainwestować w nowoczesny dom, z dobrą izolacją.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 stycznia 2017, 11:29

Mogę się z tym zgodzić, dobra izolacja to podstawa tego aby zaoszczędzić ciepło, a zdecydowanie najbardziej opłacalny jeżeli chodzi o nowoczesne budownictwo będzie dom pasywny, wiele informacji na ten temat znajdziecie na stronie www.Askorpdomy.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

15 lutego 2017, 19:41

Nowoczesne budowle czy domy łączą innowacyjne elementy z tradycją. Dzięki temu powstają przepiękne budynki. Niezwykle ważne są elementy szklane http://stefania.pl/pilkington-profilit-realiz acje/ Budynki z elementami szklanymi wyglądają przepięknie.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 marca 2017, 19:23

Przeszłam się wirtualnie po apartamentach Zdrowie, będących obecnie realizacji przez Budimex, na Srebrzyńskiej 42 w Łodzi. To dla mnie miejsce idealne dla wymagających. Świetny projekt, lokalizacja-blisko do centrum a jednocześnie piękny widok, cisza i spokój. Przykładowe aranżacje apartamentów tez zrobiły na mnie wrażenie - sami się przekonajcie, jak to wygląda.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 marca 2017, 23:12

Dla mnie nowoczesne budownictwo to jakaś ciekawa technologia - podkreślona jeszcze ciekawym designem. Z technologii na pewno fajną ciekawostką są pustaki Porotherm T, czyli ceramika z wypełnieniem z wełny mineralnej. To tak naprawdę ściana jednowarstwowa, ale z parametrami termicznymi jak ściana dwuwarstwowa (U przegród zewnętrznych na poziomie domu pasywnego). Gdybym miał kasę - prawdopodobnie bym stawiał dom w tej właśnie technologii.

Natomiast w kwestii designu to bardzo podobają mi się dachówki schodzące na elewację i kładzione pionowo. Tak można kłaść dachówki płaskie (typu Orea 9). Wygląda to super i wizualnie obniża dom.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dom energooszczędny Liczba postów: 181 Grupa: Innowacje w... Dobra izolacja i szczelna brama w garażu (jak wspomniany system ThermoFrame) to podstawa, ale warto też pomyśleć o rekuperacji, żeby nie tracić ciepła przy wiet...
  • Osuszanie mieszkań- co radzicie ? Liczba postów: 41 Grupa: Innowacje w... Świetną firmą która zajmuje się osuszaniem po zalaniu, osuszaniem posadzek, bezinwazyjnym osuszaniem ścian, osuszaniem wilgoci technologicznej, osuszaniem piwni...
  • Adaptacja kontenerów - co o tym sądzicie? Liczba postów: 880 Grupa: Innowacje w... Dynamiczny rozwój firm często wymaga elastycznego podejścia do przestrzeni. Właśnie dlatego coraz większym zainteresowaniem cieszą się kontenery modułowe, które...
  • Grafik komputerowy Liczba postów: 15 Grupa: Innowacje w... Wybór laptopa do pracy kreatywnej to coś więcej niż tylko mocny procesor. Czytając https://www.wybieramlaptopa.pl/porady/19 38-jaki-laptop-do-obrobki-zdjec-i-fil...
  • PRAWO JAZDY Liczba postów: 39 Grupa: Innowacje w... Temat psychoterapii wydaje się już dużo bardziej dostępny niż kilka lat temu, ale nadal wiele osób zastanawia się, jak wyglądają spotkania. Patrząc na tupsychol...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20611 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 139

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >