Kebab w kajzerce

« Powrót do grupy: Przepisy kulinarne

8 września 2011, 13:29

Zgadzam sie: good 0 bad

- mięso wołowe najlepiej z polędwicy lub rostbefu - 400 gramów
- majonez babuni Hellmann’s - 80 mililitrów
- Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr - 1 opakowanie
- ketchup ognisty Hellmann's - 80 mililitrów
- czerwona papryka - 200 gramów
- starty ser żółty - 100 gramów
- czerwona cebula - 100 gramów
- olej słonecznikowy - 80 mililitrów
- średniej wielkości kajzerka - 8 sztuk

Mięso i warzywa pokrój w cienkie plastry. Przyrządź marynatę z oleju słonecznikowego i Fixu Knorr. Mięso włóż do marynaty na 10 minut.
W tym czasie podsmaż warzywa na oleju. Następnie obsmaż mięso i całość dokładnie wymieszaj.
Z kajzerki zetnij górną część, usuń ze środka białą część bułki i napełnij ją przygotowanym farszem. Wierzch posyp tartym serem.
Całość zapiecz w piekarniku, w temperaturze 190°C przez około 15 minut. Podawaj z sosem dołączonym do Fixu Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 września 2011, 14:26

Zgadzam sie: good 0 bad

Wygląda wprost prze smacznie :D A czy składniki muszą być dokładnie takie same jak w przepisie?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 września 2011, 14:33

Zgadzam sie: good 0 bad

Jakoś tak nie chwytam tego: po co ta bułka wtedy ??

jeżeli już robisz tam mięso i warzywa to po prostu połóż to na talerzu i dodaj frytki nic więcej wtedy nie potrzeba ... po za tym z tą bułką nic nie robisz ani nie do pieca żeby była chrupka ni nie kładziesz do środka masła czosnkowego aby nadać mocniejszego samaku wkładając ja do piekarnika ... takie nijakie sorry :)

Zgłoś | Cytuj | Link

6 lipca 2019, 11:17

Zgadzam sie: good 0 bad

Kebab w domu to również fajna sprawa, ale no wiadomo, że mięso nie to samo co w prawdziwym kebabie. Ja lubię do tego frytki - https://www.e-piotripawel.pl/kategoria/frytki /237, które akurat w domu można zrobić w piekarniku dużo zdrowiej niż w fast foodzie ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

29 lipca 2020, 15:01

Zgadzam sie: good 0 bad

Cieszę się, że znalazłam wątek o mięsie. Moim hobby jest produkcja wędlin domowych. Co sądzicie o kupieniu i zainwestowaniu w nowe produkty do wyrobu wędlin https://www.domowaspizarnia.pl/pl/c/DO-WYROBU -WEDLIN/228? Peklowanie sprawia, że mięso ma ładny kolor, a jego smak jest intensywniejszy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 lipca 2020, 10:33

Zgadzam sie: good 0 bad

Nigdy nie robiłam domowego kebaba O.o

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

 Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy


Ostatnio na forum

  • Polecamy restauracje? Liczba postów: 39 Grupa: Przepisy ku... na terenie Wrocławia ja mogę polecić moje ulubione miejsce https://thewinnerspub.pl/ogrodek-zewnetr zny/ serwują tutaj jedne z najlepszych steków w okolicy. Bard...
  • Pyszny koktajl na pożywne śniadanko Liczba postów: 21 Grupa: Przepisy ku... Bardzo słuszne porady od Was tu dostałem i powoli tworze swoją dobrze zbilansowaną dietę jednak chcę jeszcze zapytać o https://gubimykilogramy.pl/choco-lite/ cz...
  • Filtry do wody? Liczba postów: 9 Grupa: Przepisy ku...
  • Herbata Liczba postów: 47 Grupa: Przepisy ku... Ale nad czym się tu zastanawiać? Skoro jesteście w stanie zakupić dokładnie to, czego Wam trzeba, to koniecznie powinniście na to postawić. Ja od dawna korzysta...
  • Termosy obiadowe Liczba postów: 6 Grupa: Przepisy ku... Cześć, zainteresowałam się - ponieważ aktywnie ćwiczę na siłowni fitness - dietą, tzw. VERTICAL DIET, gotuję obiady na kilka dni do pracy. Niestety, mikrofalów...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 16172 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 127

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >