offline ![]() olampa majster
![]() ![]() |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() aniechto inżynier
![]() |
Można zaoszczędzić to zależy od końcówki jaka jest na końcu kranu, od tego jak jest sterowana czy jednym czy dwoma uchwytami. Większość baterii ma w opisie technicznym podane ilość przepływającej wody na minutę. A jeżeli chodzi o elektroniczne to stosuje je się głównie w toaletach publicznych. Ja mam tylko w WC dla gości a tak to raczej nie ma sensu. Na wodzie możesz zaoszczędzić montując pisuar jak jest dwóch lub trzech facetów w rodzinie. |
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() miki818 doświadczony
![]() |
Elektroniczne zbyt drogie a oszczędności na wodzie nie zwrócą się chyba nigdy :) Polecam pod prysznicem i w wannie baterie termostatyczne a w umywalkach z mieszaczem z funkcją eco - zwykle sprowadza się to do perlatora mieszającego powietrze z wodą. Producenci zachwalają że można ograniczyć zużycie wody aż do 40%, ja bym powiedział że ok 20% :). Fajny patent to też baterie z podnoszeniem mieszacza na dwa razy. Podnosisz uchwyt i na 40% przepływu wody czujesz opór - zwykle tyle wody całkowicie wystarczy. Jeśli potrzebujesz więcej musisz podnieść mocniej. |
| |
offline ![]() Gocha kierownik
![]() ![]() |
|
| |
offline ![]() Mezoko_com majster
![]() |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() jakubdab praktykant
![]() |
|
| |
offline ![]() Gocha kierownik
![]() ![]() |
|
| |
![]() Gość: miłosz990 praktykant |
|
| |
offline ![]() marakesz majster
![]() |
Fajna jest też opcja w niektórych bateriach, że gdy odkręcamy wodę, nie ma możliwości, aby od razu leciała ciepła woda. Pozwala to zaoszczędzić trochę kasy, szczególnie jeżeli mamy wodę np. na gaz. Poza tym jest wiele innych ekologicznych rozwiązań, w których możemy oszczędzić na wodzie. Z tego co wiem to np. Roca ma coś takiego w swojej ofercie. |
| |
offline ![]() majka1 fachowiec
![]() |
|
|
Baterie do łazienki
«
Powrót do grupy: Nowości aranżacyjne pomieszczeń
Ostatnio na forum
- Pokój dla dziecka Liczba postów: 187 Grupa: Nowości ara... Zastanawiam się nad zielonym dywanem przypominającym trawę :)
- Aranżacja salonu Liczba postów: 309 Grupa: Nowości ara... Klasyczne wnętrza mają wiele wdzięku i przytulności. Klasyka obroni się sama, dlatego jeśli nie jesteś pewien w jakim stylu urządzić pokój dzienny, postaw na po...
- Inspiracja - przedpokój? Liczba postów: 20 Grupa: Nowości ara... Tutaj https://www.sfmeble.pl/c/konsole-do-prze dpokoju znajdziecie konsole do przedpokoju i wiele wiele innych mebli. Wybór mają duży i dobre ceny i też sporo pr...
- Dekoracje Liczba postów: 165 Grupa: Nowości ara... Firma Tarnopak Sp. z o.o. zajmuje się produkcją opakowań z tektury, metalu i drewna. W ofercie firmy można znaleźć bębny tekturowe, hoboki, bębny metalowe, tule...
- lady recepcyjne Liczba postów: 5 Grupa: Nowości ara... Każdy patrząc na takie ledy zdecydowanie stwierdzi iż prezentują się naprawdę pięknie i wyznaczają już pewien styl recepcji, może cie tylko napisać z jakimi kos...