Bezpieczeństwo i higiena podczas domowych iniekcji. Moja rutyna krok po kroku

« Powrót do grupy: Sport

dziś, 16:41

Zgadzam sie: good 0 bad

Siema! Dzisiaj nie będzie o samych środkach, ale o aspekcie technicznym, który jest niesamowicie bagatelizowany przez wiele osób na tym forum. Mowa o prawidłowym i bezpiecznym wykonywaniu zastrzyków domowych. Widziałem już na siłowni chłopaków, którzy przez brak higieny nabawili się bolesnych ropni i musieli ratować się antybiotykami, a w skrajnych przypadkach interwencją chirurga. Sterydy iniekcyjne wymagają absolutnej sterylności i nie ma tutaj miejsca na drogę na skróty.

Moja rutyna zawsze wygląda tak samo. Zaczynam od dokładnego umycia rąk mydłem antybakteryjnym. Następnie przygotowuję strzykawkę, osobną igłę do nabierania i osobną do samego strzału (zazwyczaj 0,6 lub 0,7 mm). Przecieram gumowy korek flakonu gazikiem nasączonym alkoholem izopropylowym. Miejsce na ciele, najczęściej poślad lub udo, również dokładnie dezynfekuję. Pamiętajcie, aby kupować wyłącznie preparaty od sprawdzonych dostawców – ja zamawiam z witryny https://kupsteroidy.pl/kategoria-produktu/ste rydy-iniekcyjne/ bo wiem, że proces ich produkcji spełnia najwyższe standardy czystości. Nigdy nie oszczędzajcie na igłach i gazikach, zdrowie i bezpieczeństwo są najważniejsze!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• zawody Liczba postów: 69 Grupa: Sport The discussion around the competition here is really engaging! If you're sharing updates or chatting with others, whatsapp plus original color azul is a great w...
  • Ktoś biega? Liczba postów: 359 Grupa: Sport Udział w turnieju Parik24 https://en.everybodywiki.com/Parik-24 był dla mnie prawdziwym sprawdzianem. Grałem prawie 6 godzin, czasami byłem zły, czasami euforyc...
  • Wynajem samochodu z OC sprawcy Liczba postów: 42 Grupa: Sport I've been reading your posts for a couple of days and decided to write something too, because I had a similar situation. It all started quite by accident for me...
  • sport a choroby Liczba postów: 98 Grupa: Sport Dyskusja na temat sportu a chorób przywołuje wspomnienia kontuzji, które wykluczały mnie z treningów na tygodnie, i to niesamodzielne, jak odpowiednia profilakt...
  • Motoryzacja Liczba postów: 87 Grupa: Sport I came to online gaming when I needed something to do in the evenings, and my usual entertainment had become boring. At first, it was just curiosity: open a lin...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21047 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 276

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */