Gość: Michal praktykant  | 
												|
| 
						 | |
| Reklamy Google | |
Gość: Janek praktykant  | 

Każdy sie chyba zgodzi, ze oba materiały maja swoje zelety
i wady.   | 

| 
						 | |
| Reklamy Google | |
Gość: Michał praktykant  | 
												|
| 
						 | |
Gość praktykant  | 
												|
| 
						 | |
Gość: BDB praktykant  | 

Wybór materiału na ściany zewnętrzne (i nie tylko)
należy do projektanta. Może on wskazać rozwiązania
alternatywne. Nie zawsze może tego dokonać inwestor,
bowiem są materiały o podobnych charakterystykach
termicznych, ale zupełnie różnych wymaganiach
technicznych - przykładowo bloczki z betonu komórkowego
(np. Ytong) i keramzytobetonowe. Mają zupełnie inne
wymagania montażu oraz obciążeń w nadprożach, itp.
Zastąpić Ytong Porothermem jest możliwe bez większych
problemów, ale ...  | 

| 
						 | |
| Reklamy Google | |
Gość: Adas praktykant  | 
												|
| 
						 | |
offline moris praktykant 
                 | 

masz rację BDB jest duża różnica co lejesz do baku ale o tym decydyje producent auta a w przpadku budowy masz projekt, w którym projektant podaje jakie możesz zastosować materiały a w przypadku wątpliwości zawsze można sie nim skontaktować i poprosić o poradę, chyba że miejsce gdzie budujesz jest bardzo specyficzne ze wzglądu na warunki atmosferyczne lub inne.  | 

| 
						 | |
Gość: fias praktykant  | 
												|
| 
						 | |
offline Minetaur praktykant 
                 | 

No tak, gorsze pod wzgledem parametrow technicznych  być
nie może, bo, prosto mowiac, niebo zawali nam sie na glowe
:)   | 

| 
						 | |
Gość: Marek Raster praktykant  | 

Radzę wejdź na ten portal BDB i dostaniesz odpowiedź na każde pytanie. Ja już jestem użytkownikiem od dwóch miesięcy i wtedy rozpocząłem budowę. Teraz niebiosom błogosławię że poczytałem o tym portalu. Ile już problemów mi rozwiązali. Same plusy a opłaty symboliczne.  | 

| 
						 | 
Co lepsze? Porotherm czy Ytong?
« 
				Powrót do grupy: Technologie i materiały

Ostatnio na forum
- jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 1221 Grupa: Technologie... Thanks for sharing a wonderful article, you need to check out live cricket tv and watch now
 - Wentylacja Lublin Liczba postów: 3 Grupa: Technologie... Zgadzam się, dobra wentylacja to podstawa. Slope Rider Mam system z rekuperacją i naprawdę czuć różnicę — świeże powietrze, mniej wilgoci i lepszy komfort w dom...
 - Wynajem podnośnika koszowego Liczba postów: 5 Grupa: Technologie... Tak — w Krakowie można wynająć podnośnik koszowy u firm takich jak Wynajem Dźwigów Kraków, Podnośniki Kraków 24 h, albo Alp-Tech Kraków run 3 Polecam zadzwonić....
 - agencja Liczba postów: 21 Grupa: Technologie... Ze swojej strony mogę polecić https://rodin.pl. Kompleksowo zajmują się marketingiem B2B. Ich działania zawsze przewyższają oczekiwania.
 - Celma - opinie Liczba postów: 18 Grupa: Technologie... Ja mam Wiertarkę dwubiegową Celma PRCr 10/6AEO 500W ( C 33730 ) kupioną w http://narzednik.pl. Wyśmienite narzędzie nawet dla osoby używającej sprzętu więcej ni...