Co można zrobić z taką podbitką? - pomóżcie proszę!

« Powrót do grupy: Robimy dach

29 maja 2011, 21:33

Zgadzam sie: good 0 bad

Witajcie.
Mniej więcej 7 lat temu zbudowałem dom, a w ramach prac na dnim wykonana została podbitka drewniana. Pomalowana została czymś co teraz mi się łuszczy i to niemal dokładnie na słojach drewna. Nie jestem pewien, ale to najprawdopodobniej była lakierobejca Drewnochron. Nałożone zostały na pewno 2-3 wartswy. W chwili obecnej wygląda to tak:

Nie jestem fachowcem w tym temacie więc zwracam się do Was. Co z tym teraz zrobić? Mi jako nieprofesjonaliście wydaje się, że należałoby w pierwszej kolejności zeszlifować przynajmniej trochę tą łuszczącą się lakierobejcę. Problem jednak w tym, czym to zrobić. Zauważcie że podbitka nie jest jedną, równą, płaską powierzchnią. Ma rowki tam gdzie deski się łączą na pióro-wpust. Połączona jest z listwami narożnymi wewnętrznymi i zewnętrznymi. Wchodzi też pod dachówkę. Jakie narzędzie ma szansę dotrzeć wszędzie gdzie trzeba a jednocześnie nie zniszczyć np. dachówki. Ja nie mam pomysłu. Czy pozostaje tylko praca ręczna. Jeśli tak to czym? Papierem ściernym, a może czymś innym? A może wogóle nie jest potrzebne żane szlifowanie? Pomóżcie proszę. Deszcz zaczyna już robić szkody na odsłoniętych cząsciach mojej podbitki.
Pozdrawiam.
Andrzej.

Ten post był edytowany przez asztando dnia: 29 maja 2011, 21:55
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 października 2014, 10:39

Zgadzam sie: good 0 bad

Bardzo fajnym pomysłem na wykończenie są sklejki do podbitki jakie robią w eko-sklejka. No i jeszcze można u nich zamówić bezpłatny próbnik przez formularz http://www.sklejkaeko.pl/pl/formularz.php

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ocieplenie i wygłuszenie poddasza z blachodachówką... Liczba postów: 58 Grupa: Robimy dach Metal roofing can be quite noisy during heavy rain, so combining good attic insulation with proper soundproofing is a smart approach. Closed-cell spray foam can...
  • Deskowanie na zimę Liczba postów: 32 Grupa: Robimy dach Zdecydowanie mogę Wam polecić sprawdzić stronę, na której znajdziecie ofertę firmy BAUKRANE - producent szalunków , która oferuje nowoczesne żurawie wieżowe i p...
  • jak zadaszyć taras? Liczba postów: 55 Grupa: Robimy dach Sprawdźcie sobie stronę, na której znajdziecie firmę Metal-Gum - zadaszenie balkonu , która posiada najróżniejsze zadaszenia tarasów, drzwi i balkonów. Jeżeli j...
  • Porządna blachodachówka - opinie Liczba postów: 58 Grupa: Robimy dach Miejscem godnym polecenia w którym z łatwością znajdziecie idealny materiał na pokrycie dachowe jest https://bogen.pl Pośród ich atrakcyjnej oferty można wyróżn...
  • Jaką dachówkę wybrać? Liczba postów: 40 Grupa: Robimy dach Sprawdź również propozycje od Braas, który przygotował ogromny wybór pokryć dachowych, akcesoriów oraz izolacji, które na pewno przydadzą Ci się podczas budowy....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21401 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 329

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */