Czujnik ruchu - ale jaki?

« Powrót do grupy: Moja budowa

26 kwietnia 2022, 20:15

Zgadzam sie: good 0 bad

Hej - powiedzcie mi - potrzebuję czujnik ruchu, ale taki, który nie będzie mi się aktywować jak będzie przebiegać kot, bażant, czy zając (tak, mieszkam na wsi - dom z dwóch stron otoczony polami/łąkami i mam takich "sąsiadów"). Może ktoś z Was poleci coś konkretnego, jeśli chodzi o czujniki ruchu zewnętrzne?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 kwietnia 2022, 11:16

A widziales moze takie cudo jak Satel Czujka Bezprzewodowa Axd200 ?? Ma az 7 trybow pracy:

Czujka magnetyczna
Dwukanałowa czujka magnetyczna
Czujka magnetyczna z wejściem roletowym - Wejście na dodatkową czujkę przewodową
Czujka wstrząsowa i magnetyczna - Wykrywanie wstrząsów i drgań towarzyszących próbom siłowego sforsowania drzwi lub okna
Czujka przemieszczenia - Wykrywanie zmiany położenia przedmiotu
Czujnik temperatury - Pomiar temperatur w zakresie -10°C ... +55°C, Dwa programowalne progi temperatury (górny i dolny)
Czujnik zalania wodą - Wymagana sonda FPX-1 dostępna osobno

Mozna na niej zrobic spokojnie smart home, a cenowo wypada naprawde niezle - okolo 200 zlotych kosztuje. Czujnik zalania woda wg mnie to absolutne must have!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 kwietnia 2022, 20:48

Ja miałem nieprzygodę właśnie związaną z wodą i zalaniem. Strzelił mi zawór od odkręcania/zakręcania wody na ogrodzie (zawór znajdujący się w domu, w pomieszczeniu gospodarczym). Woda zaczęła się lać - dobrze, że siedziałem w domu, coś tam słyszałem, ale zignorowałem...po jakiś 15 minutach polazłem sprawdzić jednak co to - i pomieszczenie gospodarcze zalane - jakieś 3cm wody było, i zaczęła woda się wylewać na korytarz...masakra;/

Zakupiłem czujnik zalania wodą - założony, zawór wymieniony i jest ok. Nie chcę nawet sobie wyobrażać co by było, jakby nikogo w domu nie było...

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Strony internetowe Liczba postów: 1 Grupa: Moja budowa Jeżeli ktoś planuje stworzenie nowej strony internetowej lub rozpoczęcie działań reklamowych w Google, mogę polecić firmę Netfortis https://goldenegg.pl/ . Sam....
  • Dotacje na budowę domu Liczba postów: 14 Grupa: Moja budowa Właśnie zsiadłam na chwilę nad planem budowy i muszę przyznać, że temat wypisów i wyrysów jest dość istotny, a często niedoceniany. W pracy znajoma mówiła, że m...
  • planowanie budowy Liczba postów: 6 Grupa: Moja budowa Cześć wszystkim! Znalazłam ostatnio bardzo ciekawy artykuł dotyczący planowania budowy własnego domu - od pierwszych pomysłów, przez budżet, projekt, aż po form...
  • Remont mieszkania Liczba postów: 252 Grupa: Moja budowa Szanowni Państwo, remont wnętrza to idealny moment na wprowadzenie trwałych rozwiązań, które zastąpią nietrwałe tapety czy farby. Płytki klinkierowe King Klinke...
  • Logistyka dla e-commerce Liczba postów: 11 Grupa: Moja budowa W logistyce e-commerce wszystko zaczyna się od dobrego ogarnięcia procesów, bo bez tego nawet najlepszy produkt nie dowiezie wyników. Magazyn, pakowanie, zwroty...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21063 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 566

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */