Czy można kogoś ścigać w nieskończoność jak nie płaci? Dekarz

« Powrót do grupy: Robimy dach

9 marca 2016, 14:51

Zgadzam sie: good 0 bad

Czy można kogoś ścigać w nieskończoność jak nie płaci? Dekarz
Kupił materiały na dach, tzn wziął na termin i od 3 miesięcy nie płaci.
Czy ja moge go w nieskońćzoność ścigać gnojka za to?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 marca 2016, 18:40

A macie jakąś umowę spisaną, czy bardziej słownie ??? Właśnie aby unikać takich sytuacji najlepiej jest wybrać certyfikowanych dekarzy np. pracujący pod marką Braas, dzięki temu zapewnimy sobie najwyższy poziom obsługi i wykonania :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 marca 2016, 11:39

Ja wychodzę z takiego założenia:
"Każdy dług musi zostać spłacony!!" - za darmo tych materiałów nie dostał, za uśmiech też nie, jest faktura - ma być płatność, a jak nie to zostaje Ci ostrzec, że podajesz go do sądu, albo sprzedasz jego fakturę np. na zasadzie faktoringu firmie windykacyjnej i wtedy taka firma Ci zapłaci a z niego sobie ściągnie z odsetami.
Dużo takich porad wynajdowałam swojego czasu tutaj: http://poradnikwierzyciela.pl/-czym-jest-bezs kuteczna-egzekucja - polecam artykuły ciekawe, ze wskazówkami

Zgłoś | Cytuj | Link

13 marca 2016, 10:57

Własnie nie ma opcji, aby uszło mu o na sucho. Najlepiej najpierw nastraszyć go sądem, a wtedy może "fachowiec" zmiękknie. Najgorsze jak właśnie była to bardziej umowa słowna, wtedy lepiej udać się do prawnika. Eldon32 dobrze pisze, że w tak ważnych sprawach ajlepiej wybierać certyfikowanych specjalistow. Ja z dekarzem od Braas nie miałem najmniejszego problemu.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 marca 2016, 22:33

A zna ktoś może dobrego prawnika w takich kwestiach?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 marca 2016, 23:54

Ja mogę polecić bardzo dobrego adwokata. Ma swoją kancelarie w warszawie. Pomógł mi, a właściwie pomogła, bo to Pani mecenas. Porady prawne i prowadzenie sprawy na bardzo dobrym poziomie http://www.adwokat-laskowska.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ocieplenie i wygłuszenie poddasza z blachodachówką... Liczba postów: 58 Grupa: Robimy dach Metal roofing can be quite noisy during heavy rain, so combining good attic insulation with proper soundproofing is a smart approach. Closed-cell spray foam can...
  • Deskowanie na zimę Liczba postów: 32 Grupa: Robimy dach Zdecydowanie mogę Wam polecić sprawdzić stronę, na której znajdziecie ofertę firmy BAUKRANE - producent szalunków , która oferuje nowoczesne żurawie wieżowe i p...
  • jak zadaszyć taras? Liczba postów: 55 Grupa: Robimy dach Sprawdźcie sobie stronę, na której znajdziecie firmę Metal-Gum - zadaszenie balkonu , która posiada najróżniejsze zadaszenia tarasów, drzwi i balkonów. Jeżeli j...
  • Porządna blachodachówka - opinie Liczba postów: 58 Grupa: Robimy dach Miejscem godnym polecenia w którym z łatwością znajdziecie idealny materiał na pokrycie dachowe jest https://bogen.pl Pośród ich atrakcyjnej oferty można wyróżn...
  • Jaką dachówkę wybrać? Liczba postów: 40 Grupa: Robimy dach Sprawdź również propozycje od Braas, który przygotował ogromny wybór pokryć dachowych, akcesoriów oraz izolacji, które na pewno przydadzą Ci się podczas budowy....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21401 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 250

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */