Czy wspólnota może zabronić trzymania psa?

« Powrót do grupy: Wspólnoty mieszkaniowe

24 listopada 2010, 19:55

Zgadzam sie: good 0 bad

Mam psa, wspólnota w której mieszkam w regulaminie zabroniła trzymania zwięrząt między innymi psów. Dodam że regulamin jest stary a ja kupiłem mieszkanie ostatnio i nie miałem możliwości zakwestionowania regulaminu. Pies jest mały nie szczeka, nie brudzi. W sumie to tylko jedna nadgorliwa sąsiadka z tego robi problem. Gdzieś się doczytałem że wspólnota nie ma takiego prawa, że jest to niezgodne z Konstytucją RP, art 64 i żeby się tym nie przejmować bo nikt nie jest w stanie takiego zapisu wyegzekwować, pomijając to że jest on niezgodny z prawem.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 listopada 2010, 15:47

:o :o Teraz to mnie zatkało! Pierwsze słysze żeby spółdzielna zakazała posiadania psów. Nie ma co sie przejmować takimi pomówieniami. Szczególnie w sytuacji kiedy mieszkanie jest własnościowe

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 listopada 2010, 20:31

Ale tu nie chodzi o spółdzielnie tylko o wspólnotę mieszkaniową.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 stycznia 2016, 15:41

SZOK! oczywiście, że nie ma prawa ci zabronić trzymania psa... w takich sprawach polecam zasięgnąć pomocy u Twojego zawiszanieruchomosci.pl/]zarządcy nieruchomości

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 4 marca 2016, 20:48
Zgłoś | Cytuj | Link

26 stycznia 2016, 15:24

To musi być naprawdę jakiś stary przepis, dzisiaj nie przeszłoby coś takiego, nie można zabronić trzymania zwierząt, to jest zbyt duża ingerencja w Twoją wolność. U nas wspólnotą zarządza gestor, przepisy, które są ustalane nie są jakieś radykalne i zawsze mieszkańcy mają ostatni głos w takich sprawach wiec nic bez nas nie może być nam narzucone

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 czerwca 2016, 10:25

Też pierwsze słysze o tym żeby współnota zabroniła trzymania psów w mieszkaniu.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Pozaksięgowa Ewidencja Wspólnot Mieszkaniowych e-w... Liczba postów: 62 Grupa: Wspólnoty m... Współczesne małe firmy funkcjonują w rzeczywistości, w której ilość danych rośnie z dnia na dzień. Dokumenty sprzedażowe, koszty, dane klientów, umowy czy komun...
  • wspolpraca z zarzadcami nieruchomosci Liczba postów: 44 Grupa: Wspólnoty m... Myślę, że współpraca z zarządcami nieruchomości nie jest zła. Mogą wyręczyć nas z tej niezbyt przyjemnej dla mnie funkcji, a pieniążki i tak zarabiam. Szukam wł...
  • Firma sprzątająca Liczba postów: 132 Grupa: Wspólnoty m... Zobacz ofertę https://sklep.barwa.com.pl/221-szare-myd la-w-kostce bo szare mydła to naprawdę praktyczna rzecz. Można je wykorzystać do wielu rzeczy, do codzienn...
  • Dom pod Warszawą Liczba postów: 2 Grupa: Wspólnoty m... Potrzebuje informacji na temat nowoczesnych inwestycji pod Warszawą, bo w większości to jakieś powtarzalne domki . Nie chcemy willi z basenem, ale coś nowoczesn...
  • Zarządzanie i Administracja Nieruchomościami Liczba postów: 70 Grupa: Wspólnoty m... Jeśli interesuje cię firma która potrafi wykonać przegląd kotłowni, instalacji elektrycznych lub wykonać remonty bieżące oraz zapewnić pogotowie techniczne to p...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20833 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 112

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >