Drzwi jednolite, czy ze szklanymi wstawkami?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

7 września 2009, 17:15

Zgadzam sie: good 0 bad

Nie wiem czy nazwałam to fachowo, chodzi o drzwi wewnętrzne powiedzmy cienką podłużną szybą po środku. I właśnie czy ta wstawka powoduje znaczne pogorszenie wytłumienia samych drzwi? Nie przepadam za jednolitymi...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 września 2009, 06:42

Pogorszenie jest na pewnie, sporo zależy pewnie od konkretnego modelu drzwi, ile przeszklonej powierzchni będzie..

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 września 2009, 16:02

drzwi pełne nie zawsze są cichsze niż przeszklone kwestia wypełnienia porównajmy dwa modele z jednej serii. Porta drzwi Focus grupa 1 to drzwi pełen z plastrem miodu lub płytą wiórową grupa 2 to to samo tylko przeszklone wąską szybką na środku oczywiście drzwi z szybą mają zawsze mniejszą dźwiękoszczelność ale jeśli porównamy grupę pierwszą plaster miodu z grupą druga na płycie to w tym przypadku przeszklone będą cichsze od pełnych czyli znaczenie ma nie tylko sama szyba ale i wypełnienie tych drzwi.Jest dużo firm które nie dają możliwości wyboru wypełnienia a są takie ze ten wybór jest więc jeśli bierzesz przeszklone i zależy Ci na wygłuszeniu to kup z dobrej firmy i z odpowiednim wygłuszeniem i oczywiście szyba nie może być za cienka ta w porcie ma 6mm i jest hartowana jak do tej pory nie słyszałem zeby się uszkodziła.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 września 2009, 12:10

ja nie wyobrażam sobie, żebym w pokoju miała pełne drzwi, bez żądnego przeszklenia. Musi być jakaś mała chociaż szybka. a już na wytłumienie drzwi wewnętrznych nie zwracam wogóle uwagi :lol:

Zgłoś | Cytuj | Link

8 października 2009, 21:56

czasami to wygłuszenie się przydaje zwłaszcza jak trzeba zamknąć drzwi i popracować nad jakimś projektem czy przygotować ofertę. Jak napisałaś o małych szybkach to skojarzyłem drzwi z fabryki o której pisałem wcześniej nowoczesny wzór wąska szybka matowa proste usłojenie kolorek wenge albo orzech amerykański.
Koncepty A9 mam zamiar wstawić sobie kiedyś te drzwi do domu dla mnie wyglądają super a jednocześnie są dość ciche więc będzie dobre połączenie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 grudnia 2009, 14:45

Szukam drzwi do typowo młodzieżowego pokoju, wydaje mi się właśnie że przeszklone będą idealnie zgrywały się z całością. Pomóżcie wybrać konkretny wzór i kolor, z góry dzięki

Zgłoś | Cytuj | Link

31 grudnia 2009, 13:34

wystarczy w udać się do jakiegoś molocha, salonu meblowego i wybrać. Ja mam wstawione w całym domu takie drzwi: http://www.dlh-poland.com/Oferta/Drzwi.aspx

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie okna wybrać? Liczba postów: 902 Grupa: Montujemy o... Według mnie warto korzystać z usług specjalistów, aby nie marnować swojego czasu i pieniędzy. Jeżeli zastanawiacie się nad zakupem nowych okien lub drzwi do Was...
  • Czy winda towarowa w firmie to dobry pomysł? Liczba postów: 8 Grupa: Montujemy o... Winda to dobry pomysł. Jak nie chcesz za dużo wydać na tą windę to pomyśl o zabudowie kabiny windy
  • Okna do domu Liczba postów: 76 Grupa: Montujemy o... Szukacie dobrych okien i montażystów w mazowieckim, to plecam wam firmę stolarka premium
  • okna pcv Liczba postów: 195 Grupa: Montujemy o... Jak szukacie dobrych okien plastikowych w dolnośląskim to polecam wam firmę ekoprofit.
  • drzwi stalowe czy drewniane Liczba postów: 519 Grupa: Montujemy o... W przypadku gdy zależy nam na oryginalnym designie, opcją do rozważenia są drzwi wykonane na indywidualne zamówienie. Na temat możliwości personalizacji można p...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19928 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 160

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >