Dywan czy wykładzina?

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

19 maja 2009, 16:10

Zgadzam sie: good 0 bad

Cześć! Mam pytanko. Do pokoju dziennego wybrać dywan czy raczej wykładzinę? Jak sądzicie?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 maja 2009, 20:12

dywan ładniej wygląda wykładzinę tylko wtedy jak chcemy niedużym kosztem położyć coś w miejscu narażonym na intensywne urzytkowanie.

pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 czerwca 2009, 16:04

Też myślę,że dywan jest lepszym pomysłem. Wygląda o niebo lepiej niż wykładzina i jest trwalszy. Teraz jest mnóstwo wzorów, nie tylko tradycyjne. Można dobrać do każdego rodzaju mebli i koloru ścian. :)

Zgłoś | Cytuj | Link

14 czerwca 2009, 01:19

no a chodzenie na boso po prawdziwym dywanie to naprawdę przyjemność wykladzinka już taka miła nie jest.

pzdr.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 września 2009, 19:02

Również obstaję przy dywanie. Wygląda efektywniej, jest bardziej przytulny. Do tego dzisiejsza oferta firm w tym temacie jest naprawdę bogata. Ja przy doborze dywanu do swojego wnętrza korzystałam z tego, co oferuje firma Podlasiak tutaj - www.e-dywany.pl, całkiem przystępne ceny, wzory i przede wszystkim duży wybór.

pozdrawiam :)

Ten post był edytowany przez ibiza_sunny dnia: 7 marca 2014, 16:40
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 września 2009, 10:53

Zdecydowanie dywan lepiej wygląda, nadaje charakteru wnętrzu, co do chodzenia na boso to nie ma porównania o wiele przyjemniej chodzić po dywanie niż po wykładzinie. Jedyna wada to chyba cena :wink:

Zgłoś | Cytuj | Link

4 września 2009, 13:46

Uważam, że przy wyborze kierować należy się przede wszystkim pomieszczeniem, gdyż dostępne są wykładziny, które wcale tak dużo nie ustępują dywanom pod względem miękkości czy wyglądu.

W pomieszczeniu typu pokój dzienny/salon, gdzie przebywamy i chodzimy dość często, odpowiedniejszy moim zdaniem jest dywan. Można go zwinąć w razie potrzeby, szybko wymienić itp.
W sypialni natomiast, gdzie chodzimy rzadziej i podłoga nie jest tak bardzo narażona na wszelkie plamy i brud, spokojnie można położyć wykładzinę, która pod względem przytulności bije moim zdaniem dywan na głowę.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 września 2009, 00:57

Zgadzam się z przedmówcą. A co do dywanów, to np. tutajsą bardzo fajne.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 września 2009, 14:31

myślę że robertb trafił w sedno rodzaj podłogi też zależy od rodzaju pomieszczenia.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 września 2009, 12:17

ja tam mam w domu same wykładziny i nie chciałabym mieć dywanu. Według mnie wykładzina tak samo ładnie się prezentuje a jest sporo tańsza i łatwiej ją utrzymać w czystości, a więc dla mnie jest bardziej funkcjonalna. Zresztą mieszkanie to nie muzeum i nie powinno się zwracać uwagi na samą estetykę. :wink:

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• osuszacz przemysłowy w dobrym stanie -tanio Liczba postów: 25 Grupa: Wykańczamy... Z rodziną postanowiliśmy w ferie polecieć do Dubaju, dzieciaki chciały na Burj Khalifa, no to musiałem coś ogarnąć. Szukałem strony, gdzie kupię bilety bez zami...
  • jakie meble kuchenne? Liczba postów: 366 Grupa: Wykańczamy... Ostatnio przeglądałem zestawy mebli kuchennych i trafiłem na fajną ofertę u https://i-meble.eu/pl/321-zestawy-mebli- kuchennych Duży wybór gotowych kompletów, od...
  • Architekt Liczba postów: 9 Grupa: Wykańczamy... ZWCAD ma bardzo podobne skróty i interfejs jak AutoCAD, więc wchodzisz bez nauki od nowa.
  • Mobilna wulkanizacja Poznań Liczba postów: 12 Grupa: Wykańczamy... To ja dla odmiany mogę wam podpowiedzieć- gdzie możecie kupić solidne opony motocyklowe i do wszelkich innych pojazdów... A dokładnie chodzi mi...
  • gdzie kupić firany i zasłony Liczba postów: 195 Grupa: Wykańczamy... Jeśli szukasz inspiracji do stworzenia pięknych dekoracji okiennych, warto zwrócić uwagę na propozycje firany Kurnik. Marka ta oferuje szeroki wybór estetycznie...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20149 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 292

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >