Fachowy Dach

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  9 10 11 12 13  ▸  ▸▸

23 listopada 2015, 21:52

Zgadzam sie: good 0 bad

A ja też długo się zastanawiałam na tym jaki wykonać dach, aż trafiłam na http://www.xeroflor.pl/ i po lekturze juz wiedziałam,że zielony dach to coś dla mnie:)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 listopada 2015, 17:06

A co przemawia za tym, że jest to akurat daach dla Ciebie. Bo ja opróćz ładnego wyglądu w sezonie nie widzę żadnych zalet. Jest to droga instalacja, wymagającca ciągłej pracy i sadzenia nowych odpowiednich rodzajów roślin. Czy nie lepiej zastaowić się nad bezobsługowa dachówką, ktora przez dekady nie będzie wymagała nie wiadomo jakiej pracy. Dodatkowo jest to o wiele trwalsze pokrcyie od zielonego dachu. Ja osobiście mam dachókę betonową CISAR Romańską i nie mam do niej nawet najmniejszych zastrzeżeń: kolor, brak odprysków oraz brak porastania mchem" czego mi więcej potrzeba :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 grudnia 2015, 06:36

Ja sam zrobiłem sobie dach od początku do końca. Długo zastanawiałem się nad tym jakiego materiału użyć do jego pokrycia. Z jednej strony dachówka, która wygląda pięknie, ale jest droga, z drugiej strony blacha, gorzej wyglądająca, ale jednak znacznie tańsza. Ostatecznie wybór padł na blachę, którą pozyskałem w hurtowni metali kolorowych http://elka.gda.pl/ i okazało się, że to jednak była dobra decyzja. Materiał jest solidny, dobrze trzyma a z dachem od kilku lat nie było najmniejszych problemów.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 grudnia 2015, 17:32

Blacha nie tylko gorzej wygląda, ale również jej trwałośc jest kilkukrotnie mniejsza niż dachówki. Szacowany okres dla blachy to 20-30 lat, a dachówki ok. 100 lat :) Czy cena tak bardzo się różni ???? No nie powiedziałbym. Wystarczy spojrzeć na dachówki betonowe CISAR z Braas. Gwarancja równie długa jak przy ceramice- 30 lat. Żywotnośc również bardzo wysoka, ale cena jest na prawdę niska. Nawet poniżej 30 zł/m2

Zgłoś | Cytuj | Link

29 stycznia 2016, 16:54

a czy znacie jakąs firme, od której mozna wynając dźwig z operatorem?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 stycznia 2016, 17:46

jeśli chodzi o prace na wysokościach a raczej usługi dźwigiem to z okolic Siedlec warto współpracować z firmą Pietruczuk http://www.pietruczuk.com.pl/galeria.html. mają naprawdę nowoczesny sprzęt i wszystko na czas.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 stycznia 2016, 08:12

Przy zatrudnieniu dekarzy to oni zajmuja się tymi sprawami, jeżeli ktos z Was nie ma dobrego znajomego fachowca to polecam sprawdzic listę rekomendowanych dekrazy przez Braas w tym przypadku na pewno nie będziecie mieli problemów :)

Zgłoś | Cytuj | Link

17 kwietnia 2016, 19:19

Fachowy dach to najlepszy dekarz i materiały. Braas oferuje nam te dwie cechy. Certyfikowanych dekarzy oraz kompletny dach :)

Zgłoś | Cytuj | Link

27 kwietnia 2016, 22:00

fachowy dach to przede wszystkim odpowiednia technologia! ja postawiłam na technologię zielonego dachu - http://www.xeroflor.pl/zielone-dachy.php

Zgłoś | Cytuj | Link

28 kwietnia 2016, 10:25

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  9 10 11 12 13  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Chcę rozbudowac poddasze. Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Fachowcy świadczący usługi dla domu lub mieszkania, oprócz przeprowadzania napraw, powinni również doradzać w wyborze najlepszego sposobu usunięcia usterki i do...
  • Dach ,papa termozgrzewalna Liczba postów: 53 Grupa: Robimy dach Aby konstrukcja dachu na wiele lat zachowywała swoją estetykę i trwałość, powinieneś pamiętać o użyciu wysokiej jakości materiałów na podbitkę dachową. To jeden...
  • Remont dachu i malowanie Liczba postów: 24 Grupa: Robimy dach Nowoczesne wnętrza coraz częściej łączą kuchnię z salonem, dlatego kuchnie na wymiar w Poznaniu stają się dla wielu osób naturalnym rozwiązaniem. Przeglądając o...
  • Jakie wkrety wybrać ? Liczba postów: 7 Grupa: Robimy dach Mogą być jak najbardziej takie ale musisz pamiętać aby były wykonane ze stali nierdzewnej.
  • malowanie dachu z blachy Liczba postów: 155 Grupa: Robimy dach Przy zardzewiałym dachu najpierw trzeba ocenić, czy blacha jeszcze się trzyma, czy już kwalifikuje się do wymiany. Rdza wymaga mechanicznego oczyszczenia do zdr...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20406 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 240

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >