Ile budowa domu

« Powrót do grupy: Zanim wybudujesz dom

Stron: 9 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  7 8 9

10 marca 2021, 12:12

Zgadzam sie: good 0 bad

My zdecydowaliśmy się przy wykonywaniu fundamentów na wybór wersji hydroizolacji Icopal bezpieczny fundament, który również jako jedyny w Polsce uzyskał Rekomendację Techniczną Instytutu Techniki Budowlanej w Warszawie. Przy tym licząc na pełne wsparcie techniczne i wieloletnią gwarancję.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 sierpnia 2021, 08:39

Ciężko oszacować takie pytanie. Cena budowy 1m2 domu może różnić się nawet pięciokrotnie w różnych materiałach, technologiach itd itd.
Popatrz sobie na jakąkolwiek rzecz w sklepie. Znajdziesz farbę do malowania ścian o 100% droższą jak inna. Znajdziesz panele za 30zł za m2 i znajdziesz Barlina za 220zł za m2. Kupisz drzwi no-name z chin za 1000zł jak i Wikędy za 3000zł. Możesz kupić też drzwi za 10-15 tysięcy jak dodasz do tego masę elektroniki i przeszkleń. Trzeba liczyć siły na zamiary i myśleć czy cię na daną rzecz na prawdę stać czy chcesz np. płacić aż tak dużą ratę kredytu itd. Dylematy jak na każdej budowie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 sierpnia 2021, 12:17

Myślę, że tak. Pozdrawiam! :D

Zgłoś | Cytuj | Link

29 grudnia 2024, 19:05

Ja postawiłem na stalowe KMT Supertherm 90 i generalnie właśnie jestem bardzo zadowolony. Jakość drzwi jest bardzo dobra, są szczelne, lekkie, łatwo się otwierają. Grubość skrzydła to 90 mm i to są chyba najgrubsze drzwi na rynku. Izolacja pianą pur praktycznie załatwia temat utraty ciepła

Zgłoś | Cytuj | Link

14 grudnia 2025, 09:03

Jeśli planujecie kupić działkę pod dom, nie omijajcie tematu wypisu i wyrysu z ewidencji gruntów i budynków. Ten artykuł https://www.archon.pl/wypis-i-wyrys-z-rejestr u-gruntow-i-budynkow-art-10404 bardzo dobrze wyjaśnia wszystko od uzyskania dokumentów po zakres danych, jakie zawierają. Pomógł mi zrozumieć procedury w starostwie i co sprawdzić przed podpisaniem umowy kupna.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 kwietnia 2026, 14:58

Koszt budowy domu to dziś naprawdę szeroki temat, bo dużo zależy od standardu, technologii i późniejszych kosztów utrzymania. Wiele osób skupia się tylko na budowie, a dopiero później wychodzi, ile kosztuje ogrzewanie czy eksploatacja.

Jeśli planujesz budowę i myślisz o dofinansowaniu albo chcesz ogarnąć temat od początku bez błędów, to ten materiał dobrze to tłumaczy krok po kroku:
https://kadela.com.pl/jak-zlozyc-wniosek-czys te-powietrze/

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 9 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  7 8 9

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• remont starego domu Liczba postów: 23 Grupa: Zanim wybud... Przy remoncie starego domu często szukamy czegoś, co podkreśli charakter wnętrza. Lampy betonowe mogą być świetnym pomysłem - pasują do loftowych aranżacji, ale...
  • Dodatkowa praca Liczba postów: 1 Grupa: Zanim wybud... Zachęcam do wejścia na panel opinii https://panel.badanie-opinii.pl/, gdzie w łatwy sposób można wymieniać punkty na gotówkę.
  • reklama na granicy Liczba postów: 46 Grupa: Zanim wybud... Ostatnio miałem małą rozmowę z kolegą, który prowadzi własną firmę i mówił mi, jak bardzo przydatne są gadżety reklamowe w budowaniu marki. Opowiadał o swojej o...
  • Wycinka drzew! Liczba postów: 16 Grupa: Zanim wybud... Po wycince drzew zostaje zawsze problem z gałęziami i krzakami. Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy, że można to wszystko sensownie zagospodarować zamiast wy...
  • Kosztorys Liczba postów: 17 Grupa: Zanim wybud... Podczas przygotowań do budowy domu wielu inwestorów sięga po program do kosztorysów budowlanych, bo znacząco ułatwia planowanie wydatków. Dzięki niemu można szy...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21008 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 179

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */