Jaka folia na poddasze nieużytkowe?

« Powrót do grupy: Robimy dach

22 października 2008, 17:12

Zgadzam sie: good 0 bad

Czy ktoś mi odpowie, bo czym więcej czytam, tym coraz większy galimatias mam w głowie. I drugie pytanie-jaką folię mam zastosować pod strop drewniany? Nie chodzi mi o markę, tylko czy ma być niskoparoprzepuszczalna, czy wysokoparoprzepuszczalna, a może jeszcze jakaś inna?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 czerwca 2010, 14:28

Można zastosowac fiolię paroprzepuszczalną. Najlepsze sa te wysokoparoprzepuszczalne, te o mniejszej przepuszczalności wychodza pomału z użycia. Folie chronią przed przeciekami i umożliwieją odparowywanie wilgoci.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 lipca 2010, 10:39

Nukka ma rację zwykła folia paroprzepuszczalna będzie odpowiednia. Jest to bardzo dobry materiał który wystarczy na lata użytkowania.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 lipca 2010, 13:31

Dla powszechnie stosowanych folii dachowych wskaźnik przepuszczalności wynosi 1000-3000 g/m² na dobę; folie takie uważane są za wysokoparoprzepuszczalne. Spotyka się jeszcze folie o mniejszej paroprzepuszczalności, ale w praktyce wychodzą one już z użycia przy wykonywaniu pokryć dachowych.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 sierpnia 2020, 10:17

Potrzebujesz wysokiej jakości foli do osłony poddasza? Folia budowlana od http://foljan.com.pl doskonale nadaje się do takich rzeczy jako dobry izolator, ale także dzięki niej zabezpieczysz swój dom przed wilgocią.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 października 2020, 10:27

Dobrą firmą, która ma szeroki wybór foli budowlanych jest https://www.e-budimer24.pl/ Jest to sprawdzony sklep internetowy, który zajmuje się sprzedażą materiałów budowlanych. Sam zamawiałem od nich kilka produktów i wiem że można im w pełni zaufać.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 listopada 2020, 12:14

Jeżeli chcesz mieć pełny dach z jednej fachowej ręki zarówno jeżeli chodzi o pokrycie dachowe, akcesoria oraz dekarzy to postaw na Braas. Dzięki czemu również uzyskasz gwarancję systemową na okres 15 lat.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 grudnia 2020, 22:39

Ja w tym roku musiałem zrobić porządek z dachem bo już w niektórych miejscach robiły się jakieś dziwne zacieki. Zamówiłem firmę dekarską z https://www.solidnydekarz.pl/, która zrobiła kawał dobre roboty. Dach jest bardzo dobrze zrobiony i przetrwa co najmniej 30 lat :).

Zgłoś | Cytuj | Link

29 maja 2021, 19:04

A czy wybraliście już odpowiednie materiały hydroizolacyjne dla fundamentów i dachu? Jeżeli jeszcze nie, to zdecydowanie polecam zwrócić uwagę na ofertę przygotowaną przez Icopal u których będziecie mogli liczyć na najwyższy standard, pełne wsparcie i wieloletnie gwarancje imienne nawet na 45 lat.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ocieplenie i wygłuszenie poddasza z blachodachówką... Liczba postów: 58 Grupa: Robimy dach Metal roofing can be quite noisy during heavy rain, so combining good attic insulation with proper soundproofing is a smart approach. Closed-cell spray foam can...
  • Deskowanie na zimę Liczba postów: 32 Grupa: Robimy dach Zdecydowanie mogę Wam polecić sprawdzić stronę, na której znajdziecie ofertę firmy BAUKRANE - producent szalunków , która oferuje nowoczesne żurawie wieżowe i p...
  • jak zadaszyć taras? Liczba postów: 55 Grupa: Robimy dach Sprawdźcie sobie stronę, na której znajdziecie firmę Metal-Gum - zadaszenie balkonu , która posiada najróżniejsze zadaszenia tarasów, drzwi i balkonów. Jeżeli j...
  • Porządna blachodachówka - opinie Liczba postów: 58 Grupa: Robimy dach Miejscem godnym polecenia w którym z łatwością znajdziecie idealny materiał na pokrycie dachowe jest https://bogen.pl Pośród ich atrakcyjnej oferty można wyróżn...
  • Jaką dachówkę wybrać? Liczba postów: 40 Grupa: Robimy dach Sprawdź również propozycje od Braas, który przygotował ogromny wybór pokryć dachowych, akcesoriów oraz izolacji, które na pewno przydadzą Ci się podczas budowy....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21401 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 230

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */