Jaki klej do lustra??

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

22 października 2008, 18:26

Zgadzam sie: good 0 bad

chce wkleić w Łazience lustro.jaki klej polecacie? Ma ono rozmiary 1,5 m wysokość na 1 m szerokość na 20 cm grubość. Jakiego dobrego kleju do tego użyć? To lusto chciałbym wkleić na płytki ceramiczne(na wnękę którą mam w swojej łazience).

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 października 2008, 17:59

Jakikolwiek klej elastyczny do glazury będzie odpowiedni. Informacje na ten temat znajdziesz albo obsługi w większych marketach budowlanych, lub na stronach producentów. Wiem, że Atlas na swojej stronie podaje dośc dokładne informacje na temat klejów. Inni producenci prawdopodobnie też.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 lipca 2010, 12:18

Osobiście polecam kleje firmy Atlas. Są bardzo dobrej jakości oraz świetnie łączą elementy. Poza tym są bardzo mocne. Naprawdę polecam ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

21 lipca 2010, 12:59

Do wklejenia lustra powinieneś użyć kleju przystosowanego do tego typu materiału. Najlepszy będzie klej montażowy do luster. Użycie niewłaściwego kleju spowodować może zniszczenie srebra na spodniej stronie lustra.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 lipca 2010, 13:38

Wg mnie najlepszy będzie klej do glazury,tym bardziej jeżeli chcesz przymocować lustro do płytek ceramicznych. Atlas ma dobre kleje,poszukaj ich w sklepach internetowych. Będzie taniej.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 lipca 2010, 10:47

a ja bym polecił firmy tytan. oni się specjalizują w takich produktach. do lustra też mają specjalny klej

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2010, 18:51

zadne kleje do glazury!!! ... sa specjalne kleje do luster (obojetne chemicznie) i nie zostana wetedy widoczne plamy od zewnatrz ... kilka firm ma w swojej ofercie takie kleje np. Pattex ...

Zgłoś | Cytuj | Link

29 lipca 2010, 10:29

dokładnie. nie dajcie się zobić w konia. mogą wam wciskać, ze tym sie też da przykleić. pytanie na jak długo. No i zależy jakie! jak cięzkie, to w ogóle nie próbujcie.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 lipca 2010, 16:07

Te z Atlasu są bardzo dobre. Wiem bo u mnie w domu były takie uzywane;)

Zgłoś | Cytuj | Link

18 czerwca 2013, 11:43

najważniejsze jest to, aby dobrać odpowiedni klej do danego materiału, prawda jest taka, że gdy użyjemy niewłaściwego to może to się skończyć katastrofą, najlepiej zapytać sprzedawcę :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 1003 Grupa: Technologie... Thanks for sharing a wonderful article, you need to check out live cricket tv and watch now
  • aparaty Liczba postów: 3 Grupa: Technologie... W sumie nie wiem, czy ktoś już o tym pisał, ale ortodoncja to coraz częściej temat nie tylko dla młodzieży, ale też dla dorosłych. Tutaj znalazłam dokładny opis...
  • jaka oczyszczalnia jest dobra? gdzie kupiliscie pa... Liczba postów: 3 Grupa: Technologie... Wiesz co akurat Biofos Professional to biologiczny środek, który faktycznie robi robotę. Zawiera mikroorganizmy przyspieszające rozkład i upłynnianie ścieków, a...
  • renowacja wykładziny pcv? Liczba postów: 22 Grupa: Technologie... Myślę że w tym temacie warto jest zajrzeć do atrakcyjnej oferty firmy https://www.gumoplast.pl/ Jest to renomowany producent wyrobów gumowych działający na rynk...
  • Jakie kupić narzędzia? Liczba postów: 655 Grupa: Technologie... Coraz częściej widzę, że pergole pełnią nie tylko funkcję praktyczną, ale też dekoracyjną. Bardzo bym chciała, by mój ogród był ładny, by można było miło spędza...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20155 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 195

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >