Jaki dach jest najtrwalszy?

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 28 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

10 stycznia 2007, 12:09

Zgadzam sie: good 0 bad

Jak w temacie. Jakie pokrycia dachowe są najbardziej trwałe. I ile mniej więcej lat mogą wytrzymać?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 stycznia 2007, 13:30

Dachówka ceramiczna, blacha miedziana i blacha cynkowa (teraz tytan-cynk), czyli generalnie to, co leży na dachach kościołów i innych zabytków.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 stycznia 2007, 13:37

Ale materiały wspomniane przez Ciebie sa równocześnie najdrozsze z mozliwych opcji. Pewnie,-to dach na wieeele lat,a odpowiednio konserwowany na wieki wieków :wink: Jesli chodzi o dach domów jednorodzinnych, ja stawiam mimo wszystko na dachówke. Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

17 stycznia 2007, 16:23

Zgadzam się że cena to jest pewien minus. Wymieniłem te akurat materiały, bo tego dotyczy pytanie. Wydaje mi się też że w przypadku takich elementów jak dach, cena to pojęcie względne. No co z tego, że na początku zapłacimy mniej, jeśli po kilkunastu latach problem powróci. A jeśli położysz coś podobnego, to nawet Twoje dzieci nie będą się musiały tym tematem zajmować.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 stycznia 2007, 12:56

No w sumie racja :) Ale wydaje mi sie, ze na małym domku jednorodzinnym blacha miedziana nie bedzie wygladała zbyt...dobrze :) To materiał na koscioły i pałace :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 stycznia 2007, 18:12

Oj nie zgodzę się. Dach, albo nawet drobne elementy zrobione z patynującej blachy wyglądają super nawet na małych nawierzchniach. Jest jednak pewien haczyk. Do położenia czegoś takiego trzeba mieć naprawdę świetnych blacharzy.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 stycznia 2007, 00:50

czas na ...malo inteligentne pytanie :wink: A po czym można poznać, że blacharz jest "swietny" i nie spartoli ?? :) No i jakoś nie wiem, co amsz na mysli pisząc o drobnych elementach z blachy. Czy chodzi o wykończenia wokól komina i inne takie szczególy ??

Zgłoś | Cytuj | Link

25 stycznia 2007, 13:22

Pytanie wcale nie jest mało inteligentne :) To w sumie nie jest łatwa sprawa. Napewno możesz być spokojna jeśli korzystasz z usług blacharza polecanego przez producenta. To chyba najlepsze rozwiązanie. Jeśli nie masz takiej możliwości zostaje ci poproszenie o jego referencje i skontaktowanie się z jego byłymi klientami. Problem jest istotny, bo ewentualne pomyłki mogą sporo kosztować.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 stycznia 2007, 16:42

Tylko że taki blacharz napewno skasuje mnie na odpowiednio większą kwotę. Nie wiem czy to się opłaca.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 stycznia 2007, 14:18

Rzeczywiscie fachowca polecany przez producenta chce dwarazy wiekszej kasy, niz "pan Zdzisio". Orientacyjnie podzwonilam tu i tam :wink: Na szczedscie do wiosny jeszcze chwila, mam nadzieje że coś sie zmieni na "rynku" fachowców :) Pozdrawiam Chłopaki, i dzieki :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 28 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dachy i pokrycia dachowe Liczba postów: 121 Grupa: Robimy dach Dom, jak wiadomo, musi mieć porządny dach. Materiały z jakich jest zrobiony, odegrają bardzo ważną rolę w całościowym funkcjonowaniu domu. Dlatego warto postawi...
  • Dachy i pokrycia dachowe Liczba postów: 137 Grupa: Robimy dach Witajcie! Lanckorona to urocza miejscowość z pięknymi krajobrazami i tradycyjną architekturą. Jakie są Wasze ulubione style dachów w Lanckoronie https://dekkart...
  • Porządna blachodachówka - opinie Liczba postów: 39 Grupa: Robimy dach A mam pytanie odnośnie rynien jak dach jest z blachy to rynny też metalowe? System metalowy Bryza https://dekarzonline.pl/pl/c/Metalowy-sy stem-rynnowy-Bryza-Sta...
  • Dach ,papa termozgrzewalna Liczba postów: 41 Grupa: Robimy dach Jeżeli potrzebne są materiały do budowy i ocieplania dachu to wykorzystaj ofertę tej firmy https://dachistrych.pl/oferta-handlowa/ Oni mają odpowiednie zaplecze...
  • Jaką dachówkę wybrać? Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach Sprawdź również propozycje od Braas, który przygotował ogromny wybór pokryć dachowych, akcesoriów oraz izolacji, które na pewno przydadzą Ci się podczas budowy....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 18528 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 126

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >