Moda na ciemny dach

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

10 czerwca 2019, 22:19

Zgadzam sie: good 0 bad

Jak teraz się ogląda różne budowy i zdjęcia z realizacji, to widać dużą modę na ciemne kolory. Jestem ciekaw skąd to się bierze.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 czerwca 2019, 20:39

To fakt. Wystarczy np.zobaczyć stronę konkursową Titanii i zobaczyć ile jest dachów w zupełnie innym kolorze. Kolory bardziej tradycyjne są w mniejszości.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 czerwca 2019, 19:19

Z czarnym to się zgodzę, ale przecież sporo jest dachów w kolorze łupka, a to już tradycyjny kolor. Oczywiście to nie czerwień spotykana na dachach np. Pragi.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 czerwca 2019, 06:34

No w tych realizacjach jest kilka czerwonych i też tą nową, miedzianą widziałem. Mi ten kolor Titani bardzo się podoba.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 lipca 2019, 11:02

No tak najmodniejsze kolory jeśli chodzi na ten moment o dachówki to zdecydowanie czarny, szary, ewentualnie czerwień ceramiczna. A jeśli chcesz to zestawić z wysokiej jakości dachówką to ze swojej strony zdecydowanie mogę polecić wybór wersji ceramicznej bądź cementowej, która pozwoli zachować piękny wygląd i trwałość przez długie lata. W przypadku pokryć o mniejszej wadze też dali dwie dodatkowe propozycje czyli blachodachówki panelowe Decra oraz Quadro.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 lipca 2019, 10:56

A faktycznie. Kasztan jest nowym kolorem. Gdzieś w jakiś materiałach widziałem zdjęcie i bardzo "miedzianie" wyglądał, więc stąd ten błąd myślowy :) Kasztan jest w glazurze, więc pewnie to wpłynęło na wygląd na zdjęciu tej Titanii.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 lipca 2019, 18:20

Co mają wiązary do koloru dachu? Raczej niewiele. Jedno to zagadnienie technologiczne, konstrukcyjne a drugie wizualne. Tak mi się wydaje. A co do koloru i popularności ciemnych to sam nie wiem. Jak się weźmie katalog gotowych projektów, nieważne od kogo, to takie dachy są w większości. Inne kolory raczej dużo mniej popularne. Szkoda. Ale jak widać właśnie na stronie konkursowej Titanii, to ludzie właśnie taka a nie inna wybierają. Taki konkurs to niezłe badanie rynku ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

19 września 2019, 18:41

No to teraz sprawdź stronę monier.pl ponieważ własnie trwa promocja "House of Braas" na której znalazły się takie modele jak CLASSIC STAR (nowość 2019) i do tego - dachówka betonowa TEGALIT PROTEGON, dachówki ceramiczne RUBIN 13V, TOPAS 13V oraz blachodachówki panelowe DECRA ELEGANCE i QUADRO.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 września 2019, 22:21

To prawda, ciemne kolory są teraz w modzie, ale moim zdaniem wygląda to naprawdę dobrze i wybór też jest coraz większy.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 października 2019, 13:43

Hmm Arekmal ale kto sie tu pisał, że kolor wpływa na wiązary? Nie widzę tego. Na początku była dyskusja o kolorze a potem o kształcie dachówki i materiałowi, z ktorego jest zrobiona. I to już raczej wpływa na konstrukcję dachu. Ktoś tam wspominał nawet o blaszance na dachu ;) co raczej ja nie nazwię pokryciem ;) No ale wpływa to na konstrukcję. Oczywiście poperam tych co wybiorą ceramikę jak ta Titania (całkiem ładna dachówka), bo to jednak niesamowita trwałość.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ocieplenie i wygłuszenie poddasza z blachodachówką... Liczba postów: 58 Grupa: Robimy dach Metal roofing can be quite noisy during heavy rain, so combining good attic insulation with proper soundproofing is a smart approach. Closed-cell spray foam can...
  • Deskowanie na zimę Liczba postów: 32 Grupa: Robimy dach Zdecydowanie mogę Wam polecić sprawdzić stronę, na której znajdziecie ofertę firmy BAUKRANE - producent szalunków , która oferuje nowoczesne żurawie wieżowe i p...
  • jak zadaszyć taras? Liczba postów: 55 Grupa: Robimy dach Sprawdźcie sobie stronę, na której znajdziecie firmę Metal-Gum - zadaszenie balkonu , która posiada najróżniejsze zadaszenia tarasów, drzwi i balkonów. Jeżeli j...
  • Porządna blachodachówka - opinie Liczba postów: 58 Grupa: Robimy dach Miejscem godnym polecenia w którym z łatwością znajdziecie idealny materiał na pokrycie dachowe jest https://bogen.pl Pośród ich atrakcyjnej oferty można wyróżn...
  • Jaką dachówkę wybrać? Liczba postów: 40 Grupa: Robimy dach Sprawdź również propozycje od Braas, który przygotował ogromny wybór pokryć dachowych, akcesoriów oraz izolacji, które na pewno przydadzą Ci się podczas budowy....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21401 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 508

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */