Montować okna po tynkowaniu?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

30 listopada 2006, 10:43

Zgadzam sie: good 0 bad

Zastanawiam się, czy okna najlepiej założyć przed czy po tynkowaniu(w środku). Sa rózne opinie, ja zawsze myślałam że przed tynkowaniem. Znajomi mówią, że lepiej tynkować wcześniej, wstawić okna i "oprawić". No i co teraz?? Pomocy! :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 listopada 2006, 10:45

aaa...dodam jeszcze, że będe wstawiała okna drewniane, a mój "majster" jest zdecydowanie "za" oprawieniem po tynkowaniu. No i co ? :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 listopada 2006, 11:12

Ja tam jestem zdania,że wstawia sie okna przed tynkowaniem.
A tak-- tynkarz zrobi kątowniki w glifach, a pózniej okno może być nierówno posadzone w stosunku do kątowników i będzie porażka. Wiem że się robi i na odwrót ale dla mnie to "robota głupiego". A drewniane okna mozna "obłożyć" folia na czas montażu, żeby sie nie wypaczyły--jeśli o to sie majster martwi. pozdro

Zgłoś | Cytuj | Link

8 stycznia 2007, 00:28

ja się zajmuje montażem okien i drzwi i nie ma różnicy czy montować przed tynkami czy po. przed tynkami ma mniej pracy monter okien, a wiecej tynkarz

Zgłoś | Cytuj | Link

8 stycznia 2007, 14:10

Czyli dla Ciebie, Gościu lepsze jest montowwnie ich przed :) Ale co z lepszym dopasowaniem okna do otworu okiennego?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 lutego 2007, 12:05

Ja zamontowałem okna po ociepleniu styropianiem, ale przed ostatecznym tynkowaniem. Szkoda by mi bylo, gdyby "uszkodził" sie tynk. A tak jest ładnie i schludnie.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lutego 2007, 02:35

JA MONTOWALAM OKNA PO TYNKOWANIU I POWSZECHNIE UWAZA SIE ZE OKNA DREWNIANE MONTUJE SIE PO TYNKOWANIU NAWET TE RENOMOWANE FIRMY PRODUKUJACE OKNA NIE DADZA GWARANCJI W MOMENCIE GDY NIE BEDZIE DOM WEWNATRZ OTYNKOWANY PRZECIEZ PODCZAS TYNKOWANIA JEST STRASZNA WILGOC A TO SZKODZI DRENIANYM OKNOM

Zgłoś | Cytuj | Link

2 marca 2007, 14:00

Popieram przedmówce :lol:: okna drewniane- zawsze po tynkach wewnetrznych i wylewkach :!: :!: okna pcw - obojetnie

Zgłoś | Cytuj | Link

9 marca 2007, 01:51

no ale tak na chlopski rozum -nie dmuch to zabardzo jak sie zamontuje po tynkowaniu-a potem obrobi sie tylko jakimis listewkami czy jak to ma wyglondac ?co z wykonczeniem szczeliny miedzy oknem a rama?

Zgłoś | Cytuj | Link

9 marca 2007, 23:50

Robisz wylewki i tynkujesz ściany a glify dopiero po montażu okien.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie okna wybrać? Liczba postów: 902 Grupa: Montujemy o... Według mnie warto korzystać z usług specjalistów, aby nie marnować swojego czasu i pieniędzy. Jeżeli zastanawiacie się nad zakupem nowych okien lub drzwi do Was...
  • Czy winda towarowa w firmie to dobry pomysł? Liczba postów: 8 Grupa: Montujemy o... Winda to dobry pomysł. Jak nie chcesz za dużo wydać na tą windę to pomyśl o zabudowie kabiny windy
  • Okna do domu Liczba postów: 76 Grupa: Montujemy o... Szukacie dobrych okien i montażystów w mazowieckim, to plecam wam firmę stolarka premium
  • okna pcv Liczba postów: 195 Grupa: Montujemy o... Jak szukacie dobrych okien plastikowych w dolnośląskim to polecam wam firmę ekoprofit.
  • drzwi stalowe czy drewniane Liczba postów: 519 Grupa: Montujemy o... W przypadku gdy zależy nam na oryginalnym designie, opcją do rozważenia są drzwi wykonane na indywidualne zamówienie. Na temat możliwości personalizacji można p...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19927 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 180

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >