Nadmiar siedzenia Bol pleców

« Powrót do grupy: Trudne tematy

16 marca 2016, 10:17

Zgadzam sie: good 0 bad

W pracy mnóstwo czasu spedzam przed komputerem w tej czy innej pozycji. Zależna jest ona od tego jak bardzo dokucza mi ból w okolicy łopatki a właściwie pod nią, mam wrażenie jakby ktos wbijał tam kijek. Na chwile pomaga "zabranie" łopatek do środka i wypchnięcie piersi. Mam prosty kregosłup żadnych skrzywień, dzieje sie tak wtedy jak bardzo długo siedze, staram sie chodzic jednak praca przed komputerem zmusza do ciągłej pozycji siedzącej. Jesli pracuje w diomu i znów zaczyna mnie ciągnąć łopatka wtedy kłade sie na podłodze z poduszka pod pupą i podwijam nogi na klatke piersiową jednak tej pozycji w pracy nie osiągne mimo że przynosi mi ona ogromna ulge.

Czy pomoga jakieś masaże?? Bo mam gabinet masażysty na tej samej klatce schodowej w ktorej mieszkam ale nie wiem czy to aby nie przesada. Czy może jest jakieś cwiczenie które mogłoby pomoc a wykonywałabym je sama??

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 marca 2016, 11:17

Zgadzam sie: good 0 bad

Trzeba przestrzegać zasad pracy przy komputerze jeśli nie chcesz dorobić się skrzywienia kręgosłupa. W sieci jest wiele artykułów na ten temat. Na przykład tutaj:
http://www.postawnaswoim.pl/kariera/praca-prz y-komputerze/

Jest tutaj opisane jaka powinno być ustawienie komputera oraz krzesło. Wygodny fotel to podstawa I nie powinno b=sie na tym oszczędzać. Porozmwiaj z szefem o kupnie nowego wygodniejszego fotela.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Sposób na zdrowie Liczba postów: 739 Grupa: Trudne tema... Chyba wszyscy zdajemy sobie sprawę, jak zła jakość powietrza wpływa na nasze zdrowie. Objawy takie jak podrażnienia oczu czy problemy z oddychaniem coraz części...
  • Skup mieszkań Liczba postów: 27 Grupa: Trudne tema... Talking to a lawyer might help you make sure you understand and can use all the terms of the deal wordle. If you can't sell the house, think about other choices...
  • Inwestycja - biznes - myjnia Liczba postów: 37 Grupa: Trudne tema... The automotive industry is definitely growing fast, and with more vehicles on the road, digital driver services are becoming just as important as car maintenanc...
  • Marketing szeptany - warto? Liczba postów: 54 Grupa: Trudne tema... Odpowiednio pokierowana szeptanka wciąż ma sens. Tylko trzeba ją zlecić dobrej agencji. Taką znajdziesz w bazie https://interaktywnie.com/wizytowki-firm .
  • wypożyczalnia samochodów Liczba postów: 82 Grupa: Trudne tema... Wyjazd integracyjny poza Warszawę jest znacznie łatwiejszy do zorganizowania, jeśli pracownicy mogą dotrzeć do miejsca docelowego razem. Nie trzeba wtedy ustala...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21224 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 294

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */