Napędy do bram

« Powrót do grupy: Zagospodarowanie terenu

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
◂  1 2

5 kwietnia 2013, 12:52

Zgadzam sie: good 0 bad

Czy z korzystaniem z napędu Hybrydowego z FAACa nie ma problemu? Chciałbym zakupić w weekend sprzęt, ale nie wiem czy będzie pasował do kutej bramy? Czy może lepiej wybrać napęd podziemny?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 kwietnia 2013, 11:07

jak ładna brama to może faktycznie podziemny np 770. ale hybrydowy też sie sprawdza. mam S450H. to hybryda hydrauliki i zasilania 24V. bardzo dobry nawet przy fatalnej pogodzie. chodzi gładko, cicho. dla bezpieczeństwa ma założone dwa zawory zwrotne i encoder odwracający ruch bramy po spotkaniu przeszkody

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 maja 2013, 18:01

ja bym proponował zajrzeć na ich stronę w necie . jest sporo fajnie opisanych napedów. poczytałem i wybrałem dla siebie hydrauliczna 402. jest to bardzo praktyczny i ekonomiczny napęd. ma bardzo dobrą powłokę antykorozyjną. dla mnie ważne też było że ma kompaktową budowe i łatwo go zamontować nawet do wąskich słupków.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 czerwca 2013, 14:11

Witam serdecznie. Zamontowałem ostatnio bramę przesuwną i chciałbym dołożyć do niego jakiś napęd. W sklepie polecano mi właśnie faac. Chciałem jednak zaczerpnąć dodatkowych opinii, ponieważ nie orientuję się za dobrze w napędach. Czy możecie polecić jakiś konkretny model? Mogę taki napęd sam zamontować? I czy trzeba go w jakiś specjalny sposób konserwować? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 lipca 2013, 20:13

najlepiej wejść na stronę Faac i tam sobie poczytać o różnych napędach. wtedy najlepiej dobierzesz napęd do swoich potrzeb. ja np ma C720 i bardzo go sobie chwalę. prosty w obsłudze, nie straszna mu pogoda, pracuje praktycznie w kazdych warunkach

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 lipca 2013, 22:54

Nie słyszałem jeszcze żeby ktoś miał problemy z napędem hybrydowym. Trochę po forach chodzę, trochę czytam, artykuły przeglądam. Raczej jest to sprzęt już taki naprawdę dobrej jakości więc nic się nie powinno z nim dziać.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2013, 21:55

w napędzie hybrydowym nie ma co sie zepsuć. to przecież połączenie hydrauliki i prądu. hydraulika porusza tłokiem a 24v do podpięcia baterii. prosto i łatwo.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 września 2013, 11:25

Zdecydowałem się w końcu na hybrydę faaca S450H. Napęd działa sprawnie i nie mogę się do niczego przyczepić. Zadowolony jestem przede wszystkim z zabezpieczenia przeciwzgnieceniowego. Mając dużego pasa, coś takiego naprawdę się przydaje. Liczę, że posłuży mi dość długo i nie będę mieć z nim problemów. No i zobaczymy jak się spisze w zimie.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
◂  1 2

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jaką kostkę położyć ? Liczba postów: 174 Grupa: Zagospodaro... Najlepiej poszperać w internecie i poczytać o tym więcej.
  • Tani i dobry grill Liczba postów: 23 Grupa: Zagospodaro... Jeśli chcesz kupić wszystko co potrzebne na udanego grilla, to na pewno warto mieć na uwadze sklep spożywczy online E-Spar https://e-spar.com.pl/kategoria/grill...
  • Mała altana czy duży parasol? Liczba postów: 84 Grupa: Zagospodaro... W takim razie jak planujecie postawić altanę w ogrodzie, to powinniście wiedzieć, że ważne są solidne elementy montażowe. Na https://www.chle-mar.pl/ widziałem....
  • Idzie wiosna Liczba postów: 48 Grupa: Zagospodaro... Na kolejną wiosnę planuję budowę placu zabawa w ogrodzie. Polecam przeczytać https://www.schronisko.edu.pl/jak-zamont owac-plac-zabaw-aby-byl-bezpieczny-i-zgo dny...
  • Garaż a może lepiej wiata? Liczba postów: 129 Grupa: Zagospodaro... Szukając inspiracji do budowy garażu, można także rozważyć blaszane konstrukcje, które oferują producent garaży blaszanych MARMET. Dzięki różnorodnym rozwiązani...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19785 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 132

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >