OCENA ENERGETYCZNA - ZAPRASZAMY NA KONGRES!!!

« Powrót do grupy: Wspólnoty mieszkaniowe

7 marca 2009, 23:35

Zgadzam sie: good 0 bad

27.03.2009, godz. 10-18, Warszawa

Spotkanie specjalistów! Informacje z pierwszej ręki! Porady, dyskusje, szkolenia!

www.ocena-energetyczna.org

Po 3 miesiącach obowiązywania nowych przepisów Wydawnictwo FORUM, razem ze współpracownikami MI, NB i przedstawicielami organizacji zrzeszających branżę nieruchomości podsumujemy funkcjonowanie wszystkich nowych obowiązków, oraz wyznaczymy priorytety działania, a w szczególności:

1. ocenimy pierwszy okres obowiązywania nowych przepisów – przedstawimy najczęstsze trudności i alternatywy stosowania przepisów w I kwartale 2009r.
2. omówimy planowane zmiany w kolejnych miesiącach - czy zostaną wprowadzone klasy energetyczne, kto będzie mógł wykonywać świadectwa energetyczne, czy zostanie uproszczona metodologia obliczeń?
3. zaprezentujemy pierwsze i wiążące wskazówki ze strony NB i MI do już wystawionych certyfikatów energetycznych.
4. zapoznamy uczestników z możliwościami obniżenia kosztów energii w użytkowaniu nieruchomości – technologiami, rozwiązaniami, materiałami budowlanymi.
5. wskażemy, które zmiany należy koniecznie wprowadzić w I półroczu, co muszą wykonać zarządcy i właściciele i jakie priorytety mają osoby uprawnione do certyfikacji wg nowych zaleceń MI.
6. wskażemy metody obliczania charakterystyki energetycznej - porównanie dostępnych na rynku programów obliczeniowych.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Pozaksięgowa Ewidencja Wspólnot Mieszkaniowych e-w... Liczba postów: 62 Grupa: Wspólnoty m... Współczesne małe firmy funkcjonują w rzeczywistości, w której ilość danych rośnie z dnia na dzień. Dokumenty sprzedażowe, koszty, dane klientów, umowy czy komun...
  • wspolpraca z zarzadcami nieruchomosci Liczba postów: 44 Grupa: Wspólnoty m... Myślę, że współpraca z zarządcami nieruchomości nie jest zła. Mogą wyręczyć nas z tej niezbyt przyjemnej dla mnie funkcji, a pieniążki i tak zarabiam. Szukam wł...
  • Firma sprzątająca Liczba postów: 132 Grupa: Wspólnoty m... Zobacz ofertę https://sklep.barwa.com.pl/221-szare-myd la-w-kostce bo szare mydła to naprawdę praktyczna rzecz. Można je wykorzystać do wielu rzeczy, do codzienn...
  • Dom pod Warszawą Liczba postów: 2 Grupa: Wspólnoty m... Potrzebuje informacji na temat nowoczesnych inwestycji pod Warszawą, bo w większości to jakieś powtarzalne domki . Nie chcemy willi z basenem, ale coś nowoczesn...
  • Zarządzanie i Administracja Nieruchomościami Liczba postów: 70 Grupa: Wspólnoty m... Jeśli interesuje cię firma która potrafi wykonać przegląd kotłowni, instalacji elektrycznych lub wykonać remonty bieżące oraz zapewnić pogotowie techniczne to p...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20844 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 354

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >