Ocieplenie

« Powrót do grupy: Robimy dach

14 listopada 2007, 16:34

Zgadzam sie: good 0 bad

Jak poprawnie powinien być ocieplony styk ocieplenia elewacji i dachu?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 listopada 2007, 18:20

jak poprawnie ?? no wlasnie powinien byc poprawnie ...tzn na calej dlugosci polaczenia i nie jakas tam zaprawa bo powstanie mostek termiczny ... mozna zastosowac http://www.muratorplus.pl/technika/izolacje-termiczne/izolac je/piana-pistoletowa-w-systemie-docieplen,17082_28672.htm

o ile przestrzen miedzy dociepleniem i dachem nie jest duza

hmmm... chyba ze nie zrozumialem pytania :lol:

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 listopada 2007, 10:25

Zaprawa nie, a pianka będzie dobra? hmm...a właśnie piankę odradzał mi znajomy. To już nie wiem.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 listopada 2007, 10:01

U mnie zrobione jest to tak:
- ocieplenie elewacji dochodzi do folii dachowej z jakąś tam minimalną szczeliną
- od strony poddasza pomiędzy styropian z elewacji a murłatę włożyłem wełnę mineralną ocieplają skosy poddasza
i tyle.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 listopada 2007, 16:46

moze byc welna mineralna ... a ta pianka o ktorej pisalem jest przeznaczona wlasnie do ocieplen ...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 stycznia 2008, 15:11

Poprawne połączenie w tym miejscu musi spełniac dwa wymogi:
1. Ciągłość termoizolacji i bez mostka cieplnego.
2. Wentylacja przestrzeni dachowej ponad ociepleniem.
Jest kilka możliwości, które znajdziesz w dziale Poradnik > Tematyka rozwiązań > Dachy w albo w dziale Poradnik > O co pytali inni? w naszym serwisie BDB.
Tutaj na forum nie da się tego opisać.

Jerzy Zembrowski

Zgłoś | Cytuj | Link

3 stycznia 2008, 19:28

oczywiscie ze nie da sie na tym forum opisac bo lepiej jest ciagnac ludzi na swoje forum hahahaha :lol:

Zgłoś | Cytuj | Link

10 stycznia 2008, 14:27

hahahaha?
Takie śmieszne?
Rudy potrzebuje fachowej pomocy, a nie śmiechu!

Jerzy Zembrowski

Zgłoś | Cytuj | Link

19 października 2022, 12:00

Co myślicie o ocieplaniu dachu pianką pur?
https://www.medisines.pl/ocieplenie-poddasza- pianka/

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jaka dachówka - Wienerberger czy Tondach? Liczba postów: 9 Grupa: Robimy dach Jeśli porównujesz Wienerberger vs Tondach, to warto wiedzieć, że dziś obie marki należą do jednej grupy, https://www.nbiappointmentsph.ph/ bo Tondach działa pod...
  • spadek dachu w stronę sąsiada Liczba postów: 4 Grupa: Robimy dach To jest właśnie jeden z tych tematów, gdzie „jakoś to będzie” potrafi później skończyć się wieloletnim konfliktem z sąsiadem. Spadek dachu, odprowadzenie wody i...
  • Jakie wkrety wybrać ? Liczba postów: 12 Grupa: Robimy dach Potrzebuje naprawdę wytrzymałych wkrętów.
  • jak uszczelnić dach Liczba postów: 20 Grupa: Robimy dach Today, many men choose the girlfriend experience due to their feelings of loneliness. The men could be experiencing a crisis in their lives due to a recent brea...
  • Gonty bitumiczne cambridge Liczba postów: 22 Grupa: Robimy dach A co powiecie w takim razie na dachówkę betonową CISAR od Braas? Ja uważam, że to świetna opcja zarówno ze względu na trwałość (szacowana na 100lat, dobre warun...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21141 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 244

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */