Ogrzewanie na podczerwien

« Powrót do grupy: Najnowsze trendy

Stron: 17 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  5 6 7 8 9  ▸  ▸▸

30 września 2011, 10:56

Zgadzam sie: good 0 bad

porównanie maybacha z ogrzewaniem na podczerwień, czyni ogrzewanie bardzo tanim heheheheh

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 września 2011, 13:48

No ja byłem na saunie na podcz. i co było tylko ciepło :P

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 października 2011, 01:23

Do Vincent_Vega
Zapoznaj się z badaniami na Politechnice w Kaiserslautern.
Potem pal wrotki!
Pozdro!

Zgłoś | Cytuj | Link

9 listopada 2011, 10:34

Ja mam tego typu ogrzewanie na podczerwień. Owszem miałem pewne wątpliwosci co do zakładania go , bo słabo się o tym słyszy, ale poszedłem do jednej firmy, która takie ogrzewanie sprzedaje i zobaczyłem na żywo jak takie panele pracują i wygladaja. Postanowiłem sobie taki jeden sprawdzic na próbę do pokoju, zeby sprawdzic jak działa, bo rzeczywiście koszt zainstalowania jest dosć spory, więc wolałem nie ryzykować. No ale po 3 miesiącach uzytkowania, w sumie najbardziej w październiku, musze stwierdzic, że zdecydowałem sie na zakup tych paneli do całego mieszkania. Cały komplet mam dopiero od 3 listopada, więc nie mogę za wiele powiedzieć jak wychodzi z opłatami, ale o cieple mogę się wypowiedzieć - przyjemne i nie suche. A jeśli chodzi o to, ze słabo się o tym słyszy- Pani, która mi je sprzedawała powiedziała, ze tego typu ogrzewaie jest dopiero od kilku lat w Europie także myśle że dopiero zaczniemy o nim słyszeć :)

Zgłoś | Cytuj | Link

9 listopada 2011, 10:48

Do Jakuna Zawadzkiego : zgodze sie z Toba. Takie ogrzewanie jest zdecydowanie za słabo rozreklamowane, tylko obawiam się tego, ze jeśli się juz tak dobrze rozpowszechni i będzie o nim głośno to ceny pójdą w górę :/ Bo jakby na to nie patrzeć zawsze coś o czym słabo się słyszy jest tańsze niż, w momencie gdy wystepuje na to większy popyt. No a biorąc pod uwagę, ze wszystko idzie w góre to podejrzewam, ze tego typu ogrzewanie, które pobiera tak malo energii będzie kiedyś przez ludzi oblegane.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 listopada 2011, 11:30

bardzo chciałabym usłyszeć opinię osób, które mają takie cudo. A tak na marginesie, czy wszystkie rodzaje podłóg nadają się pod takie ogrzewanie?
Czy jej nie szkodzi?

Zgłoś | Cytuj | Link

16 listopada 2011, 14:43

Musisz zobaczyć ale mysle ze raczej pod kazda chodz nie jestem pewien

Zgłoś | Cytuj | Link

16 listopada 2011, 15:01

Myśle ze okreslone tylko podlogi bo inne hmm mogly by się jakos zdeformowac chodz nie jestem pewien ?!

Zgłoś | Cytuj | Link

20 listopada 2011, 19:41

no właśnie mnie też się wydaje, że tylko określone gatunki. Ale nigdzie nie można znaleźć na ten temat informacji.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 lutego 2012, 12:47

Ja już wstępnie przy takich mrozach jakie teraz mamy mogę powiedzieć z czystym sumieniem, ze ogrzewanie na podczerwień się sprawdza. Po domu możemy z żona chodzic w krótkim rękawku, dzieci też spokojnie mogę sobie tak chodzić i nie marzną. Panele załączają się kilkanaście razy w ciągu doby, za rachunki też jakoś za poprzednie dwa miesiące nie zapłaciliśmy dużo więcej niż w miesiącach gdy tego ogrzewania nie mielismy :) Myślę że mogę polecić osobom, które się nad takim ogrzewaniem zastanawiaja. Dodam, że mieszkamy w bloku 4 piętrowym ocieplonym styropianem, bo to chyba ma znaczenie.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 17 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  5 6 7 8 9  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Meble tapicerowane Liczba postów: 202 Grupa: Najnowsze t... Jeśli szukacie krzeseł do kuchni idealne będą https://jardex.pl/hokery/ oni wykonują krzesła z trwałych materiałów, wiec na pewno posłużą wam przez wiele lat.....
  • Metalowe Meble biurowe Liczba postów: 102 Grupa: Najnowsze t... Metalowe szafki charakteryzują się wyjątkową trwałością, co czyni je niezwykle funkcjonalnym elementem wyposażenia w różnych miejscach pracy i instytucjach eduk...
  • kupno mebli Liczba postów: 2 Grupa: Najnowsze t... Jeżeli szukasz ciekawych rozwiązań np. do sypialni, to zajrzyj tutaj https://www.superszafy.pl/ Fajnym pomysłem jest łóżko z zabudową.
  • Podłoga Liczba postów: 130 Grupa: Najnowsze t... Superparkiet https://superparkiet.pl/ to jedna z czołowych firm w Polsce specjalizujących się w dostarczaniu najwyższej jakości podłóg. Dysponując czterema prof...
  • Które meble biurowe? Liczba postów: 648 Grupa: Najnowsze t... W czasie urządzania domowego biura wiele osób zastanawia się, czy krzesło na kółkach to dobry wybór. Ja też miałem wątpliwości, ale trafiając na ciekawy artykuł...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19788 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 297

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >