Ogrzewanie podłogi

« Powrót do grupy: Moja budowa

27 października 2016, 00:52

Zgadzam sie: good 0 bad

Zbieram się do remontu mieszkania i jedną z rzeczy jaką chcę u siebie zrobić jest ogrzewanie podłogowe. Mam z tym jednak niemały problem, ponieważ nie wiem jakie rozwiązanie będzie najlepsze. Wyczytałem na http://greenie-world.com/artykul/ogrzewanie-p odlogowe-porady-ekspertow/ że obecnie można podrzewać podłogę za pomocą maty na podczerwień, którą nakłada się bezpośrednio na podłogę i jest to bardzo fajne rozwiązanie, i o ile pewnie sprawiłoby się tam, gdzie są płyty ceramiczne, to już niekoniecznie, w pomieszczeniach gdzie mam drewniane panele, ponieważ drewno jest słabym przewodnikiem ciepła. Z drugiej strony mógłbym zastosować instalację hydrauliczną, jednak musiałbym kuć całą podłogę, czego jednak wolałbym uniknąć... Czy znacie może jeszcze jakieś rozwiązanie? Najlepiej jakiś kompromis pomiędzy jednym i drugim

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 stycznia 2017, 11:25

Tego typu maty grzewcze jeżeli będą odpowiednio i dobrze położone- spokojnie zdadzą egzamin i sprawdzą się. Pytanie czy masz już na oku materiał na podłogę czy nie? Bo ja mogę polecić deskę dębową Chene, która jest bardzo trwała i pięknie się prezentuje, zresztą na stronie Chene.pl masz wszystkie szczegóły.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 marca 2017, 12:06

Nie ma czegoś takiego jak idealny kompromis i moim zdaniem aby ogrzewanie podłogowe miało sens, należy kuć podłogę. Jaki metraż generalnie wchodzi tutaj w grę? Postaraj się nieco doprecyzować i wówczas będziemy w stanie pomóc.

www.House-technology.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Podatki Liczba postów: 77 Grupa: Moja budowa Fundacja rodzinna to temat, który coraz częściej pojawia się w dyskusjach przedsiębiorców. Sam zacząłem się nim interesować dopiero niedawno i okazało się, że z...
  • Strony internetowe Liczba postów: 1 Grupa: Moja budowa Jeżeli ktoś planuje stworzenie nowej strony internetowej lub rozpoczęcie działań reklamowych w Google, mogę polecić firmę Netfortis https://goldenegg.pl/ . Sam....
  • Dotacje na budowę domu Liczba postów: 14 Grupa: Moja budowa Właśnie zsiadłam na chwilę nad planem budowy i muszę przyznać, że temat wypisów i wyrysów jest dość istotny, a często niedoceniany. W pracy znajoma mówiła, że m...
  • planowanie budowy Liczba postów: 6 Grupa: Moja budowa Cześć wszystkim! Znalazłam ostatnio bardzo ciekawy artykuł dotyczący planowania budowy własnego domu - od pierwszych pomysłów, przez budżet, projekt, aż po form...
  • Remont mieszkania Liczba postów: 252 Grupa: Moja budowa Szanowni Państwo, remont wnętrza to idealny moment na wprowadzenie trwałych rozwiązań, które zastąpią nietrwałe tapety czy farby. Płytki klinkierowe King Klinke...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21150 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 758

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */