Okna trzyszybowe

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸

25 czerwca 2020, 12:07

Zgadzam sie: good 0 bad

Czy ja wiem. Oglądałem w Sampre okna Oknoplastu o grubości 82 mm - winergetic premium passive, czyli nie takie znowu grube. Oknoplast ma w swojej ofercie pakiety z zastosowaniem szyb 3 mm o całkiem dobrych parametrach - Uw=0,59 przy Ug=0,3. Ale to już pakiet trzykomorowy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 czerwca 2020, 16:41

Jeżeli chcecie połączyć dobre parametry, ładny wygląd i bezusterkowość to Fakro linia INNOVIEW. Okna drewniano-aluminiowe, bardzo ładnie dopracowane, pasujące i do klasycznych i bardziej nowoczesnych domów. Zapewniają też fajnie bezpieczeństwo, bardzo trudno je sforsować

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 czerwca 2020, 22:20

Mnie podobają się okna tarasowe Fakro Innoview SKY, wyglądają bardzo imponująco. Okna to inwestycja na lata, więc lepiej wybrać coś z wyższej półki.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 lipca 2020, 11:18

Zgadzam się z poprzednikiem. Sam początkowo miałem inwestować w kalsyczne okna PCV. Jednak trafiłem na reklamę Fakro i jestem zadowolony z wyboru. Okna spisują się świetnie, są dobrze wykonane, a przy tym wyglądają o wiele lepiej.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 lipca 2020, 09:47

A new company in which over half a year more than 7 million people have registered. https://crowd1.com/signup/evg7773 Profit comes from the shares of the world's largest gaming channels. Cruise, travel, Gambling, mobile share with us 50%. Passive and active income

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 lipca 2020, 20:01

no okna plastikowe niestety nie są najwyższej jakości. sam tez zdecydowałem się na innoview od Fakro i jak dotąd jestem bardzo zadowolony. Bralem pod uwagę kilka parametrów, przede wszystkim trwałość, energooszczednosc i bezpieczeństwo. Okna sa trwale, bo w środku są drewniane, a na zewnątrz aluminiowe.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 lipca 2020, 22:39

Okna Fakro Innoview są rewelacyjne, widziałem je na targach i zamierzam w nie zainwestować. Są energooszczędne , zbudowane są z aluminium i drewna, można do nich dokupić markizy zewnętrzne. Bardzo mi się podobają.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 sierpnia 2020, 21:35

My mamy okna 4 szybowe zależało nam na podwyższonej izolacyjności termicznej i akustycznej. Okna są przy tym energooszczędne. Zamawiane w salonie partnerskim OKNOPLAST. Producent godny polecenia. Nie jest najtańszy, najdroższy też nie i warto postawić na okna premium.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 sierpnia 2020, 10:39

Z zalet szyb trzyszybowych - energooszczędność (tak ważna w nowoczesnym budownictwie), izolacja akustyczna. Z wad - wyższa cena i (ponoć) przepuszczalność światła (w porównania do dwuszybowych). Podwójne oszklenie to być może dobry wybór dla starego lub o cienkiej termoizolacji domu. W niedocieplonych budynkach montaż okien trzyszybowych jest bez sensu, bo to i tak nie zatrzyma ciepła w domu, zimne powietrze znajdzie inne wejście (chociażby przez dach). Przy budowie domu energooszczędnego lub pasywnego zdecydowanie lepiej jest zainwestować w okna trzyszybowe. Podsyłam jeszcze ten artykuł, może komuś pomoże: https://eurocolor.com.pl/blog/jakie-okna-plastikowe-do-domu/

Zgłoś | Cytuj | Link

18 sierpnia 2020, 11:30

Patrząc na nowe wymogi dotyczące oszczędności energii, które będą obowiązywać już od przyszłego roku, teraz trzeba rozglądać się za oknami trzyszybowymi w sprawdzonych systemach. Tylko one mogą zapewnić wymagane współczynniki przenikanie ciepła, co jest ważne z punktu widzenia certyfikacji energetycznej budynku (a każdy nowy budynek powinien posiadać świadectwo charakterystyki energetycznej). Szczególnie dobre pod tym względem rozwiązania oferuje firma MarkBud z Łomianek pod Warszawą, która produkuje swoje okna na energooszczędnych systemach Schuco https://markbud.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Chemia budowlana Liczba postów: 60 Grupa: Montujemy o... W budowlance chemia to oczywisty temat, ale mało kto zdaje sobie sprawę, jak szeroko używa się jej też w innych branżach. Tu możecie przeczytać gdzie wykorzystu...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 549 Grupa: Montujemy o... Aluhaus jak najbardziej na TAK. To samo Hormann. Szkoda tylko, że mało jest tam takich tańszych opcji. Mogliby coś pokombinować i dać chociaż po 1 serii tańszej...
  • Wymiana drzwi wewnętrznych Liczba postów: 48 Grupa: Montujemy o... Super jeśli mamy środki i możliwości, aby wymienić na nowe drzwi wewnętrzne. Cały dom może wyglądać inaczej. I nawet jeśli dalej mamy stare futryny drewniane ,....
  • Okna do domu Liczba postów: 77 Grupa: Montujemy o... Szukacie dobrych okien i montażystów w mazowieckim, to plecam wam firmę stolarka premium
  • drzwi do mieszkania Liczba postów: 39 Grupa: Montujemy o... Z tego co widzę to tam mają tylko drzwi aluminiowe nakładkowe, choć patrząc na przekroje to raczej nazwa jest nie do końca fortunnie użyta. Nie znam osobiście n...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19975 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 177

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >