Paroizolacja w dachu z blachodachówki.

« Powrót do grupy: Robimy dach

15 grudnia 2007, 13:28

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam.
Mam pytanie.
Sytuacja przedstawia się następująco:
Jakiś czas tamu przykryłem dom blacho dachówką. Pod spód oczywiście dałem folie o dość małej paroprzepuszczalności. Z powodu dość upalnego lata folia spękała(to była taka biała zbrojona folia)i już raczej nie spełnia swojej roli. będę ocieplał dach wełną mineralną o grubości 15 cm i nie wiem czy zdzierać tę folię i kłaść nową, czy zostawić tak jak jest i sie nie przejmować. Chciałbym żebyście wyrazili opinię na ten temat. Dzięki.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 stycznia 2008, 14:55

Tę folię trzeba usunąć, gdyż zastosowałeś odwrotnie do wymagań fizyki budowli - tam ma być folia o dużej przepuszczalności pary wodnej (ułożona odpowiednią stroną ku górze). Ale to nie wszystko: jeszcze potrzebne jest zapewnienie odpowiedniej wentylacji przestrzeni ocieplanej.
Proszę o kontakt, a podam prawidłowe rozwiązanie dla tego dachu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 września 2021, 11:55

To może warto w takim razie rozważyć wybór dobrej jakości materiałów hydroizolacyjnych dla dachów jak te z oferty producenta Icopal i rozwiązania typu Papy w Technologii Szybki Syntan SBS jest to połączenie nowoczesnych technologii Szybkich kauczuków SBS i długowiecznych syntetyków. Papy produkowane w tej Technologii zapewniają prawidłową wentylację i hydroizolację pokrycia dachu przez dziesięciolecia.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Chcę rozbudowac poddasze. Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Fachowcy świadczący usługi dla domu lub mieszkania, oprócz przeprowadzania napraw, powinni również doradzać w wyborze najlepszego sposobu usunięcia usterki i do...
  • Dach ,papa termozgrzewalna Liczba postów: 53 Grupa: Robimy dach Aby konstrukcja dachu na wiele lat zachowywała swoją estetykę i trwałość, powinieneś pamiętać o użyciu wysokiej jakości materiałów na podbitkę dachową. To jeden...
  • Remont dachu i malowanie Liczba postów: 24 Grupa: Robimy dach Nowoczesne wnętrza coraz częściej łączą kuchnię z salonem, dlatego kuchnie na wymiar w Poznaniu stają się dla wielu osób naturalnym rozwiązaniem. Przeglądając o...
  • Jakie wkrety wybrać ? Liczba postów: 7 Grupa: Robimy dach Mogą być jak najbardziej takie ale musisz pamiętać aby były wykonane ze stali nierdzewnej.
  • malowanie dachu z blachy Liczba postów: 155 Grupa: Robimy dach Przy zardzewiałym dachu najpierw trzeba ocenić, czy blacha jeszcze się trzyma, czy już kwalifikuje się do wymiany. Rdza wymaga mechanicznego oczyszczenia do zdr...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20412 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 332

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >