Od pewnego czasu zastanawiam się, jak wygląda podział majątku po rozwodzie, zwłaszcza gdy jeden z małżonków zostaje z mieszkaniem i musi spłacić drugą stronę. Przeczytałem tekst pod adresem https://kancelaria-szeffner.pl/blog/podzial-m ajatku-po-rozwodzie-a-splata-malzonka-co-trzeba-wiedziec/ i wyszło mi na to, że spłata staje się konieczna, gdy majątek przypadnie jednej osobie w nieproporcjonalnej wartości względem drugiej. Uświadomiłem sobie też, że istotne jest ustalenie rzeczywistej wartości składników majątku oraz momentu ustania wspólności majątkowej. W mojej sytuacji wydaje się, że korzystniej byłoby wcześniej wycenić mieszkanie i rozważyć spłatę niż później ciągnąć sprawę w sądzie. Na pewno warto porozmawiać z kimś, kto już to przechodził.
Gość: kawalarz praktykant |
|
|
| |
| Reklamy Google | |
Gość: efkaa praktykant |
Osoby mające problemy finansowe często nie wiedzą, od czego zacząć, dlatego profesjonalna pomoc dłużnikom może być kluczowa. Prawnik analizuje sytuację, sprawdza możliwości negocjacji z wierzycielami i ocenia, czy istnieją podstawy do redukcji zadłużenia. To wsparcie pozwala przejąć kontrolę nad trudną sytuacją.... |
|
| |
| Reklamy Google | |
offline Kallas fachowiec
|
Korzystając z własnych doświadczeń mogę Wam polecić usługi prawne jakie świadczy Pan Łukasz z https://adwokatokomski.pl/ Współpraca z nim to czysta przyjemność. Z całą pewnością docenicie jego profesjonalizm i jasną komunikacje dzięki której lepiej zrozumiecie Waszą sytuację prawną. Swoim klientom oferuje pomoc w zakresie spraw karnych, cywilnych oraz administracyjnych. W tej branży może pochwalić się ponad 12 letnim doświadczeniem które przekłada się na skuteczną pomoc klientom w nawet najbardziej skomplikowanych kwestiach. |
|
| |
Gość: letisia praktykant |
Szukając wsparcia prawnego dla mojej firmy, trafiłam na kancelaria prawna destrier - warszawa. Od razu zwróciłam uwagę na ich konkretne, a jednocześnie bardzo przystępne podejście. Lubię, gdy ktoś potrafi wytłumaczyć zawiłości prawne w sposób ludzki i zrozumiały – a oni właśnie to oferują. |
|
|